Makovec se švestkami a skořicí

Opět jednoduchý, zdravý dezert, který potěší nejen low carb nadšence. Moje babička má obzvlášť tento makovec velmi oblíbený. Je ze základních surovin, které máte většina běžně doma a je opravdu rychlý. Pokud nemáte zrovna rádi kombinaci švestek a skořice, tak je určitě na Vás jaké ovoce si na makovník přidáte. Já ho určitě budu zkoušet s malinami a vanilkou, s meruňkami a pokud zase dostanu od babičky ty naše pozdní, podzimní jablíčka, tak bych se vůbec nebála připravit jablkový se skořicí. Variant je mnoho. :)

Božský makovec

Recept:
  • 100g mletého máku
  • 80g kokosové mouky
  • 200-300ml mléka
  • 250g tučného tvarohu z kelímku
  • 3 vejce
  • skořice, citronová kůra, citronová šťáva
  • ½ prášku do pečiva bez fosfátů
  • švestky
  • sladidlo (já použila asi 20g čekankového sirupu pro děti)
Oddělila jsem si žloutky od bílků. Z bílků jsem si vyšlehala tuhý sníh a ke žloutkům jsem přidala mák, kokosovou mouku, skořici, citronovou šťávu i kůru, sladidlo, prášek do pečiva a tvaroh. 
Z těchto ingrediencí jsem vytvořila těsto, do kterého jsem přilévala mléko, vyšlo mi to asi na 250ml. K makové směsi jsem jen opatrně vmíchala tuhý vaječný sníh, vlila do pekáčku vystlaným pečícím papírem a na těsto jsem pokladla místo vedle místa švestky, posypala je skořicí a pekla asi 50 minut na 180-190°C.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Mléčné řezy