Makovec se švestkami a skořicí
Opět jednoduchý, zdravý dezert, který potěší nejen low carb nadšence. Moje babička má obzvlášť tento makovec velmi oblíbený. Je ze základních surovin, které máte většina běžně doma a je opravdu rychlý. Pokud nemáte zrovna rádi kombinaci švestek a skořice, tak je určitě na Vás jaké ovoce si na makovník přidáte. Já ho určitě budu zkoušet s malinami a vanilkou, s meruňkami a pokud zase dostanu od babičky ty naše pozdní, podzimní jablíčka, tak bych se vůbec nebála připravit jablkový se skořicí. Variant je mnoho. :)
Recept:
Z těchto ingrediencí jsem vytvořila těsto, do kterého jsem přilévala mléko, vyšlo mi to asi na 250ml. K makové směsi jsem jen opatrně vmíchala tuhý vaječný sníh, vlila do pekáčku vystlaným pečícím papírem a na těsto jsem pokladla místo vedle místa švestky, posypala je skořicí a pekla asi 50 minut na 180-190°C.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Božský makovec |
- 100g mletého máku
- 80g kokosové mouky
- 200-300ml mléka
- 250g tučného tvarohu z kelímku
- 3 vejce
- skořice, citronová kůra, citronová šťáva
- ½ prášku do pečiva bez fosfátů
- švestky
- sladidlo (já použila asi 20g čekankového sirupu pro děti)
Z těchto ingrediencí jsem vytvořila těsto, do kterého jsem přilévala mléko, vyšlo mi to asi na 250ml. K makové směsi jsem jen opatrně vmíchala tuhý vaječný sníh, vlila do pekáčku vystlaným pečícím papírem a na těsto jsem pokladla místo vedle místa švestky, posypala je skořicí a pekla asi 50 minut na 180-190°C.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat