Velikonoční beránek

Velikonoce se pomalu, ale jistě blíží a při této příležitosti jsem již nyní zkusila upéct svého úplně prvního beránka a především jsem Vás chtěla inspirovat. :) K tomu mi pomohla forma na beránka ze staré dobré keramiky ve spolupráci s @tescoma_official a musím říct, že jak jsem se toho pečení obávala, tak vše dopadlo až překvapivě dobře. Proč jsem se obávala, určitě většina z Vás viděla fotky nepovedených až mimozemských beránků. :D Stále jsem přemýšlela podle jakého receptu beránka zkusím upéct. Na poprvé jsem experimentovat nechtěla, tak jsem beránka upekla podle přiloženého receptu u keramické formy s malým přídavkem. 🙂


Recept:
  • 4 bílky + 4 žloutky
  • 2 celá vejce
  • 200g cukru krupice
  • 240g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • semínka z lusku nebo pasta
  • 1 lžíce šťávy a kůra z jednoho citronu
  • špetka soli

Nejdříve si dáme předehřát troubu na 180°C.

Formu si poctivě vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Já použila slunečnicový olej ve spreji a následně pečlivě vysypala polohrubou moukou.

2 vejce, 4 žloutky, cukr, semínka z lusku, vanilkový cukr, šťávu a kůru z jednoho citronu vyšleháme do husté pěny. (šlehání trvá přibližně 6-8 minut)

Následně si vyšleháme 4 bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

Pak jen do žloutkové směsi vmícháme mouku a tuhý sníh.

Pečeme 40-45 minut na 180°C.

Beránka necháme vychladnout ve formě a pak klopíme. Pokud beránek z formy nejde vyklopit, přikryjte formu vlhkou utěrkou. Zdobila jsem rozpuštěnou bílou čokoládou s kokosovým olejem.






Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl