Tvarohový zebra dort
Máte rádi tvaroh?
- Tvaroh je výborným zdrojem bílkovin a minerálních látek
- Tvaroh je univerzální a lze z něj vytvořit slané i sladké recepty
Dříve jsem tento dortík pekla ještě na takovém kakaovém lineckém korpusu, ale ukázalo se, že to není vůbec potřeba a lze to upéct bez něj. Já ho dokonce zkusila tentokrát upéct v horkovzdušné fritéze a zadařilo se :D
*V receptu jsem použila proteiny na oslazení a dodání ještě výraznější chuti, ale není to vůbec důležité. Dříve jsem to taky pekla bez nich. Také erythritol lze nahradit cukrem, medem, tím čím rádi sladíte.
Recept na kulatou formu o průměru 20 cm:
- 250g tvarohu ve vaničce
- 275g tvarohu v alobalu (já mám doma měkký tvaroh - něco jako farmářský - z mlékárny @mlekarnaotinoves
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 3 vejce
- 1 vanilkový pudink - prášek
- 20g kakaa
- 15g vanilkového proteinu*
- 15g čokoládového proteinu*
- sladidlo dle volby a chuti
Predehřejeme si troubu na 175°C a formu si na dně vložíme pečícím papírem.
Rozmixujeme si oba tvarohy, jogurt, sladidlo a pudinkový prášek dohladka. Pak přišleháme jedno vejce po druhém.
Směs rozdělíme na dvě části, jednu větší a druhou menší.
Do první části přidáme případně vanilkový protein a zašleháme. Do druhé kakao, čokoládový protein a opět zašleháme. Čím déle šleháme, tím je směs krapet řidší.
Pečeme na 175°C 20 minut, pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme dalších 30 minut.
*pro fritézu 15 minut na 160°C a dalších 10 minut na 120°C.
Vkládám vám se odkaz na video jak se zebra dort dělá, protože to tak vyřeší všechny otázky. Moje směs je hustější než na videu, ale jak vidíte, jde to :)
https://youtu.be/7MvMP3cloxM
Nazdobila jsem oblíbenou cejlonskou skořicí, malinami a bílou 45% čokoládou bez cukru. :)
Směs rozdělíme na dvě části, jednu větší a druhou menší.
Do první části přidáme případně vanilkový protein a zašleháme. Do druhé kakao, čokoládový protein a opět zašleháme. Čím déle šleháme, tím je směs krapet řidší.
Pečeme na 175°C 20 minut, pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme dalších 30 minut.
*pro fritézu 15 minut na 160°C a dalších 10 minut na 120°C.
Vkládám vám se odkaz na video jak se zebra dort dělá, protože to tak vyřeší všechny otázky. Moje směs je hustější než na videu, ale jak vidíte, jde to :)
https://youtu.be/7MvMP3cloxM
Nazdobila jsem oblíbenou cejlonskou skořicí, malinami a bílou 45% čokoládou bez cukru. :)
Komentáře
Okomentovat