Tvarohové lowcarb knedlíky plněné švestkami
Jsou naprosto skvělé, dobře se s nimi pracuje, prostě pecka. Xantanovou gumu používám docela často u LC receptů jako jsou koláčky nebo frgál. Hezký těsto zahustí a dodá mu takovou konzistenci, se kterou se dobře pracuje. Navíc je tento recept bohatý i na vlákninu, která většině z nás v jídelníčku zaostává, což je špatně, protože je velmi důležitá.:)
- 250g tvarohu z alobalu, tzn. takový ten mokrý a ne ten z vaničky
- 2 vejce
- 60g kokosové mouky
- špetka soli
- 2 lžičky xantanové gumy
- vanilka, citronová kůra (volitelné)
Vše smícháme v těsto a necháme krátce odpočinout.. Cca 10 minut. Pak jen tvoříme buď noky, kuličky nebo plněné knedlíčky.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat