Tvarohové lowcarb knedlíky plněné švestkami

Jsou naprosto skvělé, dobře se s nimi pracuje, prostě pecka. Xantanovou gumu používám docela často u LC receptů jako jsou koláčky nebo frgál. Hezký těsto zahustí a dodá mu takovou konzistenci, se kterou se dobře pracuje. Navíc je tento recept bohatý i na vlákninu, která většině z nás v jídelníčku zaostává, což je špatně, protože je velmi důležitá.:)

Recept:
  • 250g tvarohu z alobalu, tzn. takový ten mokrý a ne ten z vaničky
  • 2 vejce
  • 60g kokosové mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky xantanové gumy
  • vanilka, citronová kůra (volitelné)
Vše smícháme v těsto a necháme krátce odpočinout.. Cca 10 minut. Pak jen tvoříme buď noky, kuličky nebo plněné knedlíčky.

Vaříme ve vroucí vodě dokud nevyplavou. Vyplavou docela brzo, tak je radši ještě chvilku nechám.


Přeji krásný den a dobrou chuť.  :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake