Pistáciové linecké cukroví

Také máte rádi netradiční cukroví? Já ráda experimentuji, tak jsem si upravila recept na moje klasické linecké cukroví a vyšlo z toho samozřejmě něco tak dokonalého, že pistáciové linecké určitě zařadím do mého seznamu specialit.


Recept:

  • 90g jemné mandlové mouky
  • 240g hladké mouky
  • 160g másla, vychlazeného
  • 90g cukru moučka
  • 10g vanilkového cukru (nebo vanilkový extrakt či semínka + cukr krupice navíc)
  • 1 žloutek
  • 20g pistáciové pasty Pistacia Evergreen
  • kůra nastrouhaná z jednoho malého citronu
  • malá špetka mleté skořice
Mandlovou mouku si opražíme nasucho na pánvi dorůžova a necháme vychladnout.
Pak si smícháme všechny ingredience v těsto, které dáme do potravinářské fólie a necháme v lednici min několik hodin odpočívat.
Pak jen podsypeme moukou, vyválíme přes pečící papír, aby nahoře nebyla mouka a těsto se nelepilo k válečku, vykrajujeme požadované tvary a pečeme do růžova.




Jsou výborné. Pokud bych je lepila k sobě, volila bych malinový džem. :)

Krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl