Pistáciové linecké cukroví
Také máte rádi netradiční cukroví? Já ráda experimentuji, tak jsem si upravila recept na moje klasické linecké cukroví a vyšlo z toho samozřejmě něco tak dokonalého, že pistáciové linecké určitě zařadím do mého seznamu specialit.
- 90g jemné mandlové mouky
- 240g hladké mouky
- 160g másla, vychlazeného
- 90g cukru moučka
- 10g vanilkového cukru (nebo vanilkový extrakt či semínka + cukr krupice navíc)
- 1 žloutek
- 20g pistáciové pasty Pistacia Evergreen
- kůra nastrouhaná z jednoho malého citronu
- malá špetka mleté skořice
Mandlovou mouku si opražíme nasucho na pánvi dorůžova a necháme vychladnout.
Pak si smícháme všechny ingredience v těsto, které dáme do potravinářské fólie a necháme v lednici min několik hodin odpočívat.
Pak jen podsypeme moukou, vyválíme přes pečící papír, aby nahoře nebyla mouka a těsto se nelepilo k válečku, vykrajujeme požadované tvary a pečeme do růžova.
Pak jen podsypeme moukou, vyválíme přes pečící papír, aby nahoře nebyla mouka a těsto se nelepilo k válečku, vykrajujeme požadované tvary a pečeme do růžova.
Komentáře
Okomentovat