Špagety Carbonara - Tak jak je máme my rádi

Nečekala jsem, že mi přijde tolik zpráv, kde jste mě žádali o recept na moje carbonary.

Jedno bych ale chtěla předem napsat. Nevím jak to dělají v Itálii, je mi fuk jestli se to tak dělá správně nebo ne. Nám to chutná takto a nebudu to dělat jinak, protože támhle se to dělá tak nebo onak.

Tento recept jsem si vyšperkovala do dokonalosti abychom byli doma spokojení a ti, kteří měli možnost ho u mě doma ochutnat si to chválili taky.



Recept na jednu porci:
  • špagety (podle toho kolik sníte)
  • 50g pancetta/slanina v syrovém stavu (pancettu kupuji v Makru)
  • 1-2 žloutky (podle velikosti)
  • 50g strouhaného parmazánu nebo grana padano
  • 1 lžička másla
  • černý mletý pepř z mlýnku, sůl
  • bazalka
Dáme si vařit špagety v osolené vodě s kapkou olivového oleje a během toho vaření jsem si orestujeme slaninu na pánvi.

Do misky si vyklepneme žloutky, (bílky šly na moji snídaňovou placku), do nich si z mlýnku nameleme čerstvý pepř. Pepře se nebojte.
A teď je ta chvíle..

Jakmile budou špagety hotové jak je máte rádi, nesmí být rozvařené, ideálně aldente, tak slaninu vyjmeme bokem a slijeme si tuk, třeba někam do skleničky. Pánev mějte pořád na plotýnce na mírném stupni.

Na omašťenou pánev dáme porci špaget, případně více pokud budete dělat více porcí a špagety zasypeme strouhaným parmazánem.

A aby vznikla ta luxusní omáčka, je potřeba abychom ke špagetám přidali právě vodu, ve které se špagety vařily. Nevím přesně kolik, ale přidávejte opatrně, nesmí to plavat, jen tak aby tam byla trošku ta "omáčka". Parmazán se pomalu rozpustí.

Na závěr do ne úplně vařících špaget přidáme žloutek nebo dva a promícháme, dáme rovnou na talíř a posypeme troškou parmazánu, opečenou slaninou, ještě opepříme a dozdobíme snítkou bazalky.

Zní to neskutečně náročně, ale přitom je to minutka. :)

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake