Svatomartinská husa, lokše a červené zelí
Sice ještě není svatého Martina, ale už za Vámi přicházím s inspirací na hlavní chod. My jsme občas navštěvovali restaurace, ale co mám doma pomalý hrnec, tak kachnu či husu připravuji doma.
Husí stehna jsem připravovala v pomalém hrnci, kdy jsem na spod formy dala, trošku čerstvého zázvoru, jeden pomeranč a jablko, na to jsem položila okořeněná husí stehna solí, pepřem a kmínem. Takhle jsem je pomalila 11 hodin na nejnižší stupeň "LOW".
Bramborové lokše (1 porce=2 placky)
- 150g nastrouhaných ještě teplých brambor najemno (vařené ve slupce)
- 35-45g polohrubé mouky
- sůl
Tyto 3 ingredience spojíme v hutné těsto. Rozdělíme ho na 2 části a vyválíme z nich tenké placky (podsypáváme polohrubou moukou) Pečeme na sucho na pánvi z obou stran.
Je možné je jíst hned takto, ale je zvykem je potírat husím sádlem, já dala ghí.
Pokud připravujete více porcí, tak co zbyde, dejte si s povidlím a mákem. Dají se jíst na sladko a jsou luxusní.
Červené zelí jsem koupila sterilované v obchodě. Mám osvědčené, které nám chutná. Stačí jen na ghí opéct cibulku, přidat zelí, sůl, kmín, trošku vody a pak jen trošku zahustit jíškou.
Přeji krásný den a dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat