Ferrero Rocher
A zase tyhle nepečené kuličky, které v mžiku zmizí. Já je naprosto miluji. Kdo má rád sladší, přidejte sladidlo dle chuti. Na videoorecept se můžete podívat na mém Instagramu @iveta_life_blog.
Recept:
- 50g mandlové mouky
- 50g lískooříškové mouky
- 2 lžičky másla
- 3PL lískooříškového másla pistaciaevergreen
- 20g mletý erythritol (možno vynechat)
- loupané lískové ořechy
- najemno sekané mandle
- čokoláda min 70% a kokosový olej na polevu
Oříškové mouky jsem si smíchala s lískooříškovým krémem, máslem, erythritolem a vytvořila z toho těsto.
Trošku jsem z těsta odebrala, dovnitř dala lískový oříšek a vytvořila kuličku.
Připravené kuličky jsem dala na 20 minut do mrazáku a mezitím jsem si rozpustila čokoládu s kokosovým olejem a přidala do toho nasekané mandle a obalovala kuličky.
Kuličky je potřeba skladovat v lednici.
*lískooříškovou mouku jsem si dělala svoji jak vidíte, ale lze i koupit jako každá jiná ořechová mouka.
*pokud se vám bude zdát těsto, že se drolí, přidejte po troše máslo, každý máme jiné lžičky nebo hrnky ♥️
*TIP: pokud bych měla více času a chtěla bych se víc piplat, udělala bych ganache z hořké čokolády (čoko+smetana+máslo) a oříšek bych nejdříve obalila v tomhle, dala na mrazák a pak až do ořechové směsi a bylo by to i s tím "krémem"
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat