Ferrero Rocher

A zase tyhle nepečené kuličky, které v mžiku zmizí. Já je naprosto miluji. Kdo má rád sladší, přidejte sladidlo dle chuti. Na videoorecept se můžete podívat na mém Instagramu @iveta_life_blog

Recept:
  • 50g mandlové mouky
  • 50g lískooříškové mouky
  • 2 lžičky másla
  • 3PL lískooříškového másla pistaciaevergreen 
  • 20g mletý erythritol (možno vynechat)
  • loupané lískové ořechy 
  • najemno sekané mandle 
  • čokoláda min 70% a kokosový olej na polevu
Oříškové mouky jsem si smíchala s lískooříškovým krémem, máslem, erythritolem a vytvořila z toho těsto. 

Trošku jsem z těsta odebrala,  dovnitř dala lískový oříšek a vytvořila kuličku.

Připravené kuličky jsem dala na 20 minut do mrazáku a mezitím jsem si rozpustila čokoládu s kokosovým olejem a přidala do toho nasekané mandle a obalovala kuličky. 

Kuličky je potřeba skladovat v lednici.

*lískooříškovou mouku jsem si dělala svoji jak vidíte, ale lze i koupit jako každá jiná ořechová mouka.
*pokud se vám bude zdát těsto, že se drolí, přidejte po troše máslo, každý máme jiné lžičky nebo hrnky ♥️
*TIP: pokud bych měla více času a chtěla bych se víc piplat, udělala bych ganache z  hořké čokolády (čoko+smetana+máslo) a oříšek bych nejdříve obalila v tomhle, dala na mrazák a pak až do ořechové směsi a bylo by to i s tím "krémem" 

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl