Pavlova se šlehačkou
Tentokrát jsem použila @mujbilek.cz, protože pečení s ním je jednoduché a spolehlivé.
Navíc je z vajec z podestýlky, je bez cukru, bez chemie, bez tuku. Ráda ho používám na bílkové fluffy kaše, omelety, aj. V jednom 30g sáčku najdete 10ks bílků. Ráda si ho s sebou beru když cestujeme právě i kvůli jeho praktickému balení :)
Nezapomeňte, že na mém Instagramu @iveta_life_blog máte i videopostupy. :)
Recept:
- 20g @mujbilek.cz
- 134ml vody
- 300 cukru krupice
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce vinného octa
Bílky jsem smíchala nejdříve s vodou, mám nešikovnou nádobu k mixéru a bílky se mi občas drží ve středu a šleháme do polotuha.
Následně po lžících přidáváme cukr, tak že přidáme lžíci a necháme třeba půl minuty prošlehat a pokračujeme než všechen přidáme. V tu chvíli začneme šlehat na plné otáčky. Nakonec jen přidáme škrob a ocet, jež jen opatrně vmícháme. Můžete přidat i vanilku. Sníh by měl být pevný, lesklý. Když ho nabereme šlehací metlou, drží krásnou špičku.
Směs si dáme buď do pytlíku nebo lžičkou klademe na pečící papír. Můžete si předem předkreslit tvary a nebo jen od oka.
Pavlovy sušíme v troubě na 105-110°C asi 2 hodiny. Dělám to tak, že si předehřeji troubu na 120°C a pak snížím teplotu. Vše dělám na horkovzduch.
‼️ Důležité je troubu po sušení neotevírat a nechat to tam třeba 3-4 hodiny.
Rada dělám pistáciový krém, ale tentokrát jsem zvolila jen šlehačku s vanilkou. 👌
Krásný den a dobrou chuť přeji. :)
Komentáře
Okomentovat