Popraskané sušenky s pomerančovou kůrou /Crinkles


Letos jsem zvolila tyhle luxusní čokoládové sušenky. Ač se zdá, že vypadají pořádně sladce, tak jsou sladké akorát. Navíc kombinace čokolády s pomerančovou kůrou, miluju! 

Nezapomeňte, že na mém Instagramu @iveta_life_blog jsou na recepty videopostupy.:)

Recept:
  • 120g hladké mouky
  • 120g cukru krupice
  • 20g mandlové mouky
  • 50g kakaa
  • 50g másla 
  • vanilka nebo vanilkový cukr 
  • ½ balíčku prášku do pečiva 
  • 1 lžička perníkového koření 
  • 2 vejce
  • pomerančová kůra z jednoho pomeranče 
  • 60-80g moučkového cukru na obalení
Máslo v pokojové teplotě, cukr, vanilku, vejce v pokojové teplotě a perníkové koření dobře promixujeme, zabere to asi 3-5 minut. Poté přidáme prosáté kakao, kypřící prášek, sůl, hladkou mouku a mleté mandle – zamícháme v těsto pomocí vařečky, aby se vše propojilo.

Takto vypracované těsto dáme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 4 hodiny (ideálně ale přes noc).

Troubu si rozehřejeme na 175°C a plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vytáhneme z lednice a tvarujeme z něj malé kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Opravdu dost a neoklepáváme. 

Kuličky dáváme vedle sebe na plech s rozestupem, aby se nám při pečení nespojily.

Pečeme asi 10-12 minut.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl