Popraskané sušenky s pomerančovou kůrou /Crinkles
Letos jsem zvolila tyhle luxusní čokoládové sušenky. Ač se zdá, že vypadají pořádně sladce, tak jsou sladké akorát. Navíc kombinace čokolády s pomerančovou kůrou, miluju!
Nezapomeňte, že na mém Instagramu @iveta_life_blog jsou na recepty videopostupy.:)
Recept:
- 120g hladké mouky
- 120g cukru krupice
- 20g mandlové mouky
- 50g kakaa
- 50g másla
- vanilka nebo vanilkový cukr
- ½ balíčku prášku do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
- 2 vejce
- pomerančová kůra z jednoho pomeranče
- 60-80g moučkového cukru na obalení
Máslo v pokojové teplotě, cukr, vanilku, vejce v pokojové teplotě a perníkové koření dobře promixujeme, zabere to asi 3-5 minut. Poté přidáme prosáté kakao, kypřící prášek, sůl, hladkou mouku a mleté mandle – zamícháme v těsto pomocí vařečky, aby se vše propojilo.
Takto vypracované těsto dáme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 4 hodiny (ideálně ale přes noc).
Troubu si rozehřejeme na 175°C a plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vytáhneme z lednice a tvarujeme z něj malé kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Opravdu dost a neoklepáváme.
Kuličky dáváme vedle sebe na plech s rozestupem, aby se nám při pečení nespojily.
Pečeme asi 10-12 minut.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat