Proč nedietím + sleva na aplikaci Strongbeauty

Krásný den mí čtenáři, sledující a fitnessáčci. 

Rozhodla jsem se Vám oznámit, že na aplikaci Strongbeauty teď máte s kódem IVETA slevičku. 
A ještě bych se tu chtěla trošku rozepsat, tak čtěte dál. Čeká Vás nejen recenze, ale i další změna v mé fitness cestě. Co se stalo, čím jsem si prošla. Zkrátka reálné povídání, o kterém by se mělo mluvit. :) 

Navíc Strongbeauty mají nový merch na shopu a to second skin legíny a top. Mám možnost tyhle novinky odzkoušet a jsem z toho opravdu nadšená. 

Materiál je opravdu příjemný, legíny i top jsou krásně ušité (myslím tím i švy) a krásně vše sedí. U těch legín chci fakt podotknout, že ten materiál je něco neskutečného, ani to slovy nedokážu popsat, ale název second skin (druhá kůže) je více než vystihující. 

Popravdě jsem čekala úplně jiný materiál a když jsem na ty legíny poprvé sáhla, tak jsem nemohla uvěřit. Navíc jsou krásně elastické, mají vysoký pas, nikde netlačí, netáhnou, neškrtí. Pokud je některá z vás těhotná a sháníte legíny, tak rozhodně mrkněte, protože jsou ty pravé. 

A teď k tomu dietění a nedietění. Spousta z Vás se těší na povánoční diety, hubnutí a výzvy abyste spálili veškeré cukroví. :D Ano, moc dobře to vím, protože já tohle dělala taky. :D

Já si dopřávám cukroví, které peču od té doby, co vylezlo z trouby, po malých dávkách, ale užívám si to celý prosinec. Ano stane se, že sním víc, jsem jenom člověk a taky si dopřeji. Nemám nějaké extrémní sportovní nebo soutěžní cíle abych tady hrotila každý kus cukroví. A přesně tohle mi trvalo než jsem si uvědomila. Že jsem jen žena, která se chce cítit dobře, být fit, sportovní postavy a nemít nadváhu. Protože vím co je to za cestu dostat se z obezity 2. stupně na normální váhu a věřte, že to má i nějaké následky. O těch ale v jiném příspěvku. Nemám dostatek informací. 

Na Instagramu sleduji spoustu bikin, žen, které se soustředí na jejich formu, protože je čeká soutěž nebo cokoliv jiného. Já jsem zastánce 80% a 20%, protože mým cílem je se udržovat zdravá, fit a spokojená. Chci jíst zdravé jídlo, ale také si dopřát třeba to cukroví, domácí vánočku nebo ochucené ořechové krémy. 

Co proto dělám? 
1. Jím zdravě, kvalitně a občas si dopřeji. Někdy si dopřeji víc někdy méně. Oslavy, návštěvy, dovolené, apod. si užiju a pak ráda najedu na svůj režim. Je potřeba mít vyvážený jídelníček. 
2. Denně se hýbu. Nemyslím tím, že denně cvičím. Teď mám dokonce v aplikaci z tréninků 4x týdně + břicho, HIIT a LISS trénink pouze 2-3x týdně trénink celého těla "full body" a k tomu břicho, HIIT a LISS. Do toho chodím na procházky, věnuji se dětem a  domácnosti. 
3. Snažím se, ale opravdu se snažím se odpočívat a dobře spát. 
4. Dostatečně piju (primárně vodu, pak čaj i kávu) 

Co se týče jídla. Inspiraci čerpám i z aplikace Strongbeauty (máte slevu s kódem IVETA), využívám hlavně i tabulkový systém, který si ještě sama trošku přizpůsobím kvůli tukům. 

Ti, kteří mě sledují déle ví, že jsem se 2 roky stravovala lowcarb a stále mi vyhovují vyšší tuky, ale co se změnilo je to, že mám sacharidy vyšší, teď v období Vánoc opravdu vyšší 😂 . Jím zkrátka tak, jak mi to vyhovuje, ale příjem mám pořád cca stejný, akorát nejím zrovna vyšší nebo nízké sacharidy. Každý den je jiný, každý den mám jiné starosti a odráží se to i na jídle. Když jsem ve stresu, potřebuji sacharidy, když necvičím, nepotřebuji tolik bílkovin, apod. 

Pokud byste chtěli něco přesnějšího, tím myslím koučink, zrovna teď do 31.12.2021 probíhá až 35% sleva. Já se v tom sama význam a vím jak na to, ale některé z vás potřebují třeba ten pomyslný bič a kouče, někoho, kdo Vám pomůže přesně na tohle přijít, naučit Vás jíst, takže proto Vám sem dávám info. 

Proč se říká že méně je někdy více. U mě to platí dvojnásob. Opravdu dost jsem se hýbala a moje tělo bylo unavené. Přepadaly mě vlčí hlady a záchvatovité přejídání. A to už byl problém. Nechlubím se tím, ale chci tím oznámit, že toto není normální a je potřeba to řešit a věřím, že nejsem sama! Proto jsem se rozhodla důvěřovat aplikaci Strongbeauty a mít tréninkový plán abych se nehuntovala a dala se do kupy. 

A co mi to přineslo? Už se konečně cítím sytá po jídle, protože před tím než jsem začala používat aplikaci jsem snědla obří porce, víc než můj manžel, a pořád jsem cítila hlad a nebyla jsem sytá. Jedla jsem až 4000 kcal (možná ještě víc). Můžete si říct prase, ale moje tělo potřebovalo energii. Běhala jsem, tvrdě jsem cvičila, procházky, domácnost, nezastavila jsem se. Jakmile jsem se snažila držet se v normě, skončilo to záchvatovitým přejídáním a vlčími hlady. Proto v tomhle případě hledejte pomoc! 
Já našla pomoc v téhle skvělé aplikaci, která mě srovnala. Chvíli to samozřejmě trvalo, nic není hned a člověk si musí zvyknout, ale konečně se dostavil ten pocit sytosti, za který jsem neskutečně ráda a šťastná! 

A myslíte si, že když jsem se tak huntovala a tvrdě trénovala, že jsem zhubla? Ne, přibrala jsem skoro 5 kg a jakmile jsem se srovnala a cítila tu sytost, tak mi klesla váha o víc než 2 kg. Tím, že jsem se uklidnila a upravila si jídlo a trénink. 

Moje míry a váha (mám 176cm)

*27.5.2021 jsem měla 75,5kg a 18,9% tuku(po měření bodystatem) /20,1% tuku po měření chytrou váhou.  
Pas 71cm
Prsa 94cm
Obvod pod prsy 85cm
Břicho 87cm
Boky 98cm
Stehno 61,5cm
Biceps 31,5cm
*17.12.2021 mám 78kg a 20,7% tuku (po měření chytrou váhou) 
Pas 73cm
Prsa 94cm
Obvod pod prsy 85cm
Břicho 89cm
Boky 101cm
Stehno 62cm
Biceps 31,5cm

Doufám, že pro Vás byl článek zajímavý a pokud někdo trpí stejným problémem, začněte to řešit. Tělo Vám pak poděkuje.

Preji krásný den. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake