Slepované kokosky
Plánovala jsem jako loni péct jen kokosky, polomáčené v čokoládě, ale když jsem viděla u @jetojenvhlave, že je slepuje k sušenkám, tak jsem to zkusila.
Napíšu Vám sem recept od Lucky, já letos přidala málo kokosu a opadávaj mi vršky, no na chuti to neubere, ale škoda po vzhledové stránce. 🤗 Někdy se holt nedaří, ale aspoň se úplně rozplývají na jazyku 🙏
Nezapomeňte, že na mém Instagramu @iveta_life_blog jsou videopostupy.
Recept na kokosky:
- 2 bílky nebo já použila 6g @mujbilek.cz s 20ml vody
- 120g strouhaného kokosu
- 120-150g moučkového cukru
- špetka soli
- 1 lžíce octa
- strouhanka na doladění konzistence
Lucka píše šlehat bílky se špetkou soli a cukrem nad parou, ale já připravuji tuto směs jako na makronky, v robotu bez páry. Konzistence je i tak jako roztečené marshmallow. Přidáme kokos, ocet a trošku té strouhanky. Já dala asi málo kokosu, použila jsem bio, hrubší, možná to bylo i tím. Pokud máte taky takový, možná radši přidejte i tu strouhanku.
Lžičkou pak děláme bobečky na plech vyložený archem pečícího papíru a pečeme na 150°C 10-15 min. Hlídejte ať nejsou úplně dozlatova.
Recept na sušenky:
- 100g hladké mouky
- 70g másla
- 40g cukru krupice
- 1 žloutek
- 10g solamilu
- špetka soli
- citronová kůra
Uhněteme těsto a necháme odležet v lednici. Těsto je dost tvrdé, tak než s ním začnete pracovat, chce to ho nechat chvíli při pokojové teplotě.
Pak jen vyválíme tenkou placku, vykrajujeme kolečka a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180°C až nám začnou lehce zlátnout okraje. Trvá to cca 5-7 minut? Záleží na troubě.
Marmeláda je z moruše od @pistaciaevergreen
Poleva je čokoláda + kokosový olej
Postupujeme tak, že si dáme do zdobícího sáčku krém, na sušenku stříkáme kroužek, doprostřed nastříkáme marmeládu, na to přilepíme kokosku a polomáčíme v čokoládě.
*Krém jsem zvolila pudinkový čokoládový.
Klasika hustý čoko pudink, cukr, máslo.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat