Karamelový cheesecake s řeckým jogurtem


‼️100g dortu má 291 kcal se sušenkou bez toffife 
B=7g S=20g (Cukry 10g) T=20g

Ač to nevypadá, tak tohle je verze odlehčeného cheesecaku. A proč? Původně jsem vždy dávala 2 mascarpone, ale tentokrát jsem se rozhodla to jedno nahradit řeckým jogurtem. Slazené je to mnou vyrobeným slaným karamelem. Víte co, pojďme se podívat na recept.

Recept na formu 20-22cm:

1. Korpus
  • 160g bebe sušenek celozrnných (červený obal)
  • 50g másla
Sušenky si rozmixujeme na drobenku. Přidáme k nim rozpuštěné máslo, smícháme a namačkáme do formy.

Já jsem dala pouze 50g másla, je to drobivější, ale pokud chcete dejte třeba 60-70g. Taky záleží jaké sušenky použijete, někdo použije Lotus a ty jsou tučnější :)

Spodek formy někdo vykládá pečícím papírem, já to už nedělám, protože se ten papír rozmáčí a bez něj to taky funguje. 

Tenhle namačkaný korpus upečeme na 10-15 minut na 180°C a necháme vychladnout.

2. Krém
  • 250g mascarpone
  • 250g řeckého jogurtu 0%
  • 50g slaného karamelu + 50g nahoru na zdobení
  • 2 vejce
  • vanilkový prášek nebo extrakt 
  • Lotus sušenka a toffife na ozdobu (záleží na Vás)
Předehřejeme si troubu na 160°C. 

Není zapotřebí mixér. Jednoduše si smícháme mascarpone, jogurt, slaný karamel, vanilku a lehce spojíme.

Pak postupně přidáváme vejce a vmícháme metličkou.

Těsto vylijeme na korpus a pečeme v páře asi 1 hodinu na 150-160°C. (pečení v páře - v jednom patře máte cheesecake a hned pod ním plech s vodou.) 

Pokud se těsto nafukuje což se stalo mě, snížíme teplotu a ono klesne. Praskliny nevadí, se zakryje 😉

A pak už zdobíte podle Vaší chuti.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl