Maková tvarohová bábovka
Taky milujete mák? Za mě naprosto základní surovina v mé spíži. :)
Recept:
- 100g 100% mletého máku
- 250g tučného tvarohu z alobalu
- 200ml rostlinného mléka
- 50g kokosové mouky
- 30g ovesné mouky (mletých ovesných vloček)
- 3 vejce
- skořice, citronová kůra, citronová šťáva z půlky citronu
- 1 zralý větší banán
- 1 lžíce javorového sirupu/medu
- 1 balíček prášku do pečiva
- špetka soli
- *10g sušených bílků (lze vynechat, nešlehala jsem je)
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Oddělila jsem si žloutky a bílky.
Z bílků a špetky soli jsem si vyšlehala tuhý sníh a ke žloutkům přidala ostatní ingredience a pomocí mixéru vše spojila v docela husté těsto. Když by bylo až moc hutné přidejte ještě tekutinu. Ale nemělo by být vůbec řídké nebo lité, jak se k tomu přimíchají bílky, tak se s testem bude lépe pracovat.
Nebojte se že z tak hutného těsta bude kyt. Ten tvaroh v těstě udělá bábovku vláčnou a ta konzistence je opravdu dokonalá.
Do žloutkové husté směsi vmícháme bílky.
Směs dáme do silikonové formy na bábovku nebo chlebíček a pečeme na 180°C asi 45-50 minut. Nahoře bude bábovka zlatavá.
Pokud máte tip na zdravější bábovku, dejte mi vědět a já ji ráda vyzkouším ❤️
Přeji krásný večer. ❤️
Komentáře
Okomentovat