Maková tvarohová bábovka

Taky milujete mák? Za mě naprosto základní surovina v mé spíži. :)

Recept:
  • 100g 100% mletého máku
  • 250g tučného tvarohu z alobalu
  • 200ml rostlinného mléka 
  • 50g kokosové mouky
  • 30g ovesné mouky (mletých ovesných vloček) 
  • 3 vejce
  • skořice, citronová kůra, citronová šťáva z půlky citronu
  • 1 zralý větší banán
  • 1 lžíce javorového sirupu/medu 
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • špetka soli 
  • *10g sušených bílků (lze vynechat, nešlehala jsem je)
Předehřejeme si troubu na 180°C. 

Oddělila jsem si žloutky a bílky.

Z bílků a špetky soli jsem si vyšlehala tuhý sníh a ke žloutkům přidala ostatní ingredience a pomocí mixéru vše spojila v docela husté těsto. Když by bylo až moc hutné přidejte ještě tekutinu. Ale nemělo by být vůbec řídké nebo lité, jak se k tomu přimíchají bílky, tak se s testem bude lépe pracovat.

Nebojte se že z tak hutného těsta bude kyt. Ten tvaroh v těstě udělá bábovku vláčnou a ta konzistence je opravdu dokonalá.

Do žloutkové husté směsi vmícháme bílky.

Směs dáme do silikonové formy na bábovku nebo chlebíček a pečeme na 180°C asi 45-50 minut. Nahoře bude bábovka zlatavá.

Pokud máte tip na zdravější bábovku, dejte mi vědět a já ji ráda vyzkouším ❤️

Přeji krásný večer. ❤️

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl