Malinový cheesecake s pistáciovým krémem
Další tip na skvělý cheesecake, není vůbec přeslazený, kombinace malin a pistácií je naprosto famózní a ty tři vrstvy? No mňam. Já šla opět do mého osvědčeného receptu mascarpone X řecký jogurt a vyplatilo se.
Recept na formu 20-22cm:
1. Korpus
- 200g bebe sušenek celozrnných (červený obal)
- 70g másla
Sušenky si rozmixujeme na drobenku. Přidáme k nim rozpuštěné máslo, smícháme a namačkáme do formy.
Já jsem dala pouze 50g másla, je to drobivější, ale pokud chcete dejte třeba 60-70g.
Spodek formy někdo vykládá pečícím papírem, já to už nedělám, protože se ten papír rozmáčí a bez něj to taky funguje.
Tenhle namačkaný korpus upečeme na 10-15 minut na 180°C a necháme vychladnout.
2. Malinový krém:
- 250g mascarpone
- 330g řeckého jogurtu 0%
- 50g kvalitního malinového džemu
- 2 vejce
- 10g @mujbilek.cz (#spoluprace)
- vanilkový prášek nebo extrakt
Předehřejeme si troubu na 160°C.
Není zapotřebí mixér. Jednoduše si smícháme mascarpone, jogurt, džem, vanilku a lehce spojíme.
Pak postupně přidáváme vejce a vmícháme metličkou.
Těsto vylijeme na korpus a pečeme v páře asi 1 hodinu na 150-160°C. (pečení v páře - v jednom patře máte cheesecake a hned pod ním plech s vodou.)
Pokud se těsto nafukuje což se stalo mě, snížíme teplotu a ono klesne. Praskliny nevadí, se zakryje 😉
3. Pistáciový krém
- 125g polotučného tvarohu z vaničky
- 150ml 33% smetany ke šlehání
- 50g pistáciové pasty @pistaciaevergreen
- vanilka, cukr moučka
Tvaroh si smícháme s pistáciovou pastou, vanilkou a moučkovým cukrem dle chuti.
Vyšleháme smetanu do šlehačky a vmícháme do tvarohovo pistáciové směsi.
*na upečený vychladlý cheesecake natřeme krém a nazdobíme a dáme vychladit.
A pak už zdobíte podle Vaší chuti třeba kousky pistácií (já dala pistáciové diamanty @pistaciaevergreen a lyo maliny/jahody)
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat