Malinový cheesecake s pistáciovým krémem

Další tip na skvělý cheesecake, není vůbec přeslazený, kombinace malin a pistácií je naprosto famózní a ty tři vrstvy? No mňam. Já šla opět do mého osvědčeného receptu mascarpone X řecký jogurt a vyplatilo se. 

Recept na formu 20-22cm:

1. Korpus
  • 200g bebe sušenek celozrnných (červený obal)
  • 70g másla
Sušenky si rozmixujeme na drobenku. Přidáme k nim rozpuštěné máslo, smícháme a namačkáme do formy.

Já jsem dala pouze 50g másla, je to drobivější, ale pokud chcete dejte třeba 60-70g. 

Spodek formy někdo vykládá pečícím papírem, já to už nedělám, protože se ten papír rozmáčí a bez něj to taky funguje. 

Tenhle namačkaný korpus upečeme na 10-15 minut na 180°C a necháme vychladnout.

2. Malinový krém:
  • 250g mascarpone
  • 330g řeckého jogurtu 0%
  • 50g kvalitního malinového džemu 
  • 2 vejce
  • 10g @mujbilek.cz (#spoluprace) 
  • vanilkový prášek nebo extrakt 
Předehřejeme si troubu na 160°C. 

Není zapotřebí mixér. Jednoduše si smícháme mascarpone, jogurt, džem, vanilku a lehce spojíme.

Pak postupně přidáváme vejce a vmícháme metličkou.

Těsto vylijeme na korpus a pečeme v páře asi 1 hodinu na 150-160°C. (pečení v páře - v jednom patře máte cheesecake a hned pod ním plech s vodou.) 

Pokud se těsto nafukuje což se stalo mě, snížíme teplotu a ono klesne. Praskliny nevadí, se zakryje 😉

3. Pistáciový krém
  • 125g polotučného tvarohu z vaničky
  • 150ml 33% smetany ke šlehání 
  • 50g pistáciové pasty @pistaciaevergreen
  • vanilka, cukr moučka 
Tvaroh si smícháme s pistáciovou pastou, vanilkou a moučkovým cukrem dle chuti.

Vyšleháme smetanu do šlehačky a vmícháme do tvarohovo pistáciové směsi.

*na upečený vychladlý cheesecake natřeme krém a nazdobíme a dáme vychladit. 

A pak už zdobíte podle Vaší chuti třeba kousky pistácií (já dala pistáciové diamanty @pistaciaevergreen a lyo maliny/jahody) 

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake