Pizza

Kdo by nemiloval pizzu. Já mám nejradši klasickou Margheritu nebo s proscuittem, ale i pizza čtyř sýrů je má velká favoritka. Když si vzpomenu na dovolenou v Itálii, tak tam jím opravdu jen tyhle druhy nebo se salsicciou. 

Můj muž i syn milují s pikantním salámem ideálně chorizo nebo ventricina. 

Recept:
  • 500g hladké pšeničné mouky
  • 310-330ml vlažné vody
  • 8g sušeného droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • ingredience na zdobení (sugo, sýry, salámy, apod.) 
Všechny ingredience smícháme a vyhněteme v kompaktní, hladké těsto.

Těsto necháme kynout v nádobě vymazané olivovým olejem přibližně hodinu, mělo by zdvojnásobit jeho objem.

Pak těsto rozdělíme na 6 dílů a zpracujeme v bohánky a uložíme v uzavíratelné nádobě do lednice ideálně přes noc, ale někdy nechám jen půl dne.

Až budeme těsto z lednice vytahovat, tak ho před zpracováním necháme dosáhnout pokojové teploty.

Pak jen tvarujeme kruh, který potřeme sugem ozdobíme dle chuti a pečeme v předehřáté troubě na 260-300°C 7-10 minut. Ideálně troubu během pečení neotevírat.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl