Pizza
Kdo by nemiloval pizzu. Já mám nejradši klasickou Margheritu nebo s proscuittem, ale i pizza čtyř sýrů je má velká favoritka. Když si vzpomenu na dovolenou v Itálii, tak tam jím opravdu jen tyhle druhy nebo se salsicciou.
Můj muž i syn milují s pikantním salámem ideálně chorizo nebo ventricina.
- 500g hladké pšeničné mouky
- 310-330ml vlažné vody
- 8g sušeného droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- ingredience na zdobení (sugo, sýry, salámy, apod.)
Všechny ingredience smícháme a vyhněteme v kompaktní, hladké těsto.
Těsto necháme kynout v nádobě vymazané olivovým olejem přibližně hodinu, mělo by zdvojnásobit jeho objem.
Pak těsto rozdělíme na 6 dílů a zpracujeme v bohánky a uložíme v uzavíratelné nádobě do lednice ideálně přes noc, ale někdy nechám jen půl dne.
Až budeme těsto z lednice vytahovat, tak ho před zpracováním necháme dosáhnout pokojové teploty.
Pak jen tvarujeme kruh, který potřeme sugem ozdobíme dle chuti a pečeme v předehřáté troubě na 260-300°C 7-10 minut. Ideálně troubu během pečení neotevírat.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat