Špaldové lívance
Mám tu pro Vás další tip na nejen nedělní lívance. Tyhle jsou se špaldovou moukou a jsou opravdu výborné. Cukr v receptu můžete klidně i vynechat, jde to i bez toho. Já budu příště zkoušet vyšší podíl špaldové mouky a pak sem ještě dopíšu alternativy.
Do těsta jsem přidala @mujbilek.cz , protože bílkoviny ve stravě jsou důležité a jinak jsou tyto lívance jen sacharidy a nějaký tuk.
Nejlepší je si dát tyto lívance s řeckým jogurtem, ovocem nebo proteinovou pomazánku a máte kompletní jídlo bohaté na všechny makroživiny. :)
- 220ml mléka
- 100g pšeničné hladké mouky
- 100g špaldové hladké mouky
- 1 vejce
- 30g cukru krupice (nebo kokosový, třtinový, vanilkový)
- 25ml oleje
- 10g sušených bílků @mujbilek.cz
- 1 balíček prášku do pečiva
- vanilka
- špetka soli
Vše smícháme v hladké těsto a pečeme na nepřilnavé pánvi z obou stran.
Buď pečete nasucho nebo použijte tenkou, opravdu slabou vrstvu tuku (ghí, kokosový olej). Já ráda používám ve spreji, vydrží opravdu dlouho a na takové příležitosti se hodí.
Mějte krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat