Fit maková roláda

Mám tu pro Vás inspiraci na bílkovou roládu z máku a špaldové mouky. Je to snadný, rychlý recept, který potěší nejen členy domácnosti, ale určitě i návštěvu. Nemáte doma zrovna vejce? Nevadí, stačí jeden sáček @mujbilek.cz a můžete kouzlit.

‼️Na @mujbilek.cz teď platí sleva 300 Kč pouze do pondělí 25.4.2022 s kódem ivet300‼️ Pak pouze 200 Kč s kódem ivet200. 

Recept:
  • 30g @mujbilek.cz (1 sáček)
  • 180ml vody
  • 50g mletého máku
  • 50g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50g erythritol nebo cukr
  • špetka soli
Náplň:
  • 200g skyr nebo tvaroh
  • 150ml smetany ke šlehání
  • citronová kůra, vanilka
  • 150g jahod
  • 50g erythritol nebo cukr
Nejdříve předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si plech 30x40 který si vyložíme pečícím papírem.

Nachystáme si  sypké ingredience, tj. mouka, mák a kypřící prášek a promícháme. Odměříme vodu, přidáme špetku soli, přisypeme balíček @mujbilek.cz a šleháme do sněhu na plné otáčky. Pak postupně přidáváme erythritol nebo cukr.

Pak do bílků postupně vmícháváme směs a vznikne nám těsto na roládu.

Těsto vlijeme na pečící papír a rozprostřeme do hezkého obdélníkového tvaru a pečeme asi 8-10 minut. Na povrchu začnete vidět, že lehce zlátne.

Po upečení srolujeme a obalíme do vlhké utěrky a necháme úplně vychladnout. Takhle nám nepopraská.

Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku. Skyr si smícháme se sladidlem, citronovou kůrou a vanilkou a pak  vmícháme jen nadýchanou šlehačku.

Pak jen stačí naplnit roládu, přidáte nakrájené jahody a srolujete zpátky. Část krému si nechte nahoru. Zdobila jsem jahodami a bílou čokoládou s příchutí limety a citronu.

Dáme znovu vychladit.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake