Ihned měkké perníčky

Ještě připomínám tento úžasný recept. Už podle něj spousta z vás pekla a byli jste naprosto spokojeni. :) 

Recept na 3 plechy:
  • 500g hladké mouky
  • 200g cukru moučka
  • 5 lžic medu
  • 100g másla pokojové teploty
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1/4 prášku do perníku nebo do pečiva
  • 1 lžička sody
  • případně můžete tradičně přidat rum a citronovou kůru
Z ingrediencí uhněteme těsto, všechny suroviny pořádně propojíme. Já používám robota a hnětu opravdu třeba 10 minut. Je znát rozdíl pokud těsto hnětete krátce nebo déle. 
Až budete mít těsto uhnětené, tak ho nechte odpočívat 12 hodin v lednici. Pokud jste nedočkavci tak jako my, tak stačí i 6-7 hodin.

Těsto válím mezi dvěma archy pečícího papíru na 4mm silnou placku, pokládám na plech vyložený pečícím papírem a peču na 180°C do té doby než se rozvoní.

Ihned po upečení potírám rozkvedlaným vejcem.

Polevu používám bílkovou nebo citronovou.

‼️ Pokud chcete mít opravdu měkké perníčky je potřeba těsto vyválet na placku nejméně 4mm silnou. Tenčí by mohlo způsobit tvrdší perníčky. Dále je potřeba abyste tolik nepodsypávali moukou, proto těsto valím mezi dvěma pečícími papíry. Taky je potřeba je nepřipálit. :D

Doufám, že Vám tyto tipy pomohly k luxusním měkkým perníčkům.

Přeji krásný den a dobrou chuť :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl