Ovesné sušenky s oříšky a javorovým sirupem

COOKIE 🍪 Dal by si někdo sušenku?

Jsou naprosto výborné, chutnají jak dospělým, tak i dětem. Domácí sušenky jsou nej, už jen proto, že víte, co do nich dáte a taky do nich dáte to, co máte nejradši. Stojí to za to. Peču dvojnásobnou dávku a uskladňuji ve vzduchotěsné nádobě jak je psáno v receptu :)


Recept:
  • 1 hrnek vloček (použila jsem směs žitných, špaldových, ječných a ovesných)
  • 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů (já tentokrát použila jsem kešu a mandle)
  • 130 g másla
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce vody
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka skořice
  • špetka kardamomu
  • lžička vanilkové esence
  • 3lžíce slunečnicových semínek
V míse smícháme vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, kardamom, vanilku a ořechy.

V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmícháme sodu a přidáme ji k rozehřátému máslu.

Máslovou směs nalijeme k suché vločkové směsi, dobře promícháme.

Rozehřejeme troubu na 150°C.

Lžičkou tvarujeme malé hromádky na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. *Nechávejte dost místa mezi jednotlivými, protože se při pečení roztečou na tenké placičky.

‼️Já použila kulaté vykrajovátko, do kterého jsem směs vymačkala a otočila dnem vzhůru, ať jsou krásný. Díky za tip @luculepucule ♥️

Pečeme 15-20 minut do zlatohněda.

*Ještě horké je nožem od plechu uvolněte a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.


Mějte krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl