Ovesné sušenky s oříšky a javorovým sirupem
COOKIE 🍪 Dal by si někdo sušenku?
Jsou naprosto výborné, chutnají jak dospělým, tak i dětem. Domácí sušenky jsou nej, už jen proto, že víte, co do nich dáte a taky do nich dáte to, co máte nejradši. Stojí to za to. Peču dvojnásobnou dávku a uskladňuji ve vzduchotěsné nádobě jak je psáno v receptu :)Recept:
- 1 hrnek vloček (použila jsem směs žitných, špaldových, ječných a ovesných)
- 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů (já tentokrát použila jsem kešu a mandle)
- 130 g másla
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce vody
- 1 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka skořice
- špetka kardamomu
- lžička vanilkové esence
- 3lžíce slunečnicových semínek
V míse smícháme vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, kardamom, vanilku a ořechy.
V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmícháme sodu a přidáme ji k rozehřátému máslu.
Máslovou směs nalijeme k suché vločkové směsi, dobře promícháme.
Rozehřejeme troubu na 150°C.
Lžičkou tvarujeme malé hromádky na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. *Nechávejte dost místa mezi jednotlivými, protože se při pečení roztečou na tenké placičky.
‼️Já použila kulaté vykrajovátko, do kterého jsem směs vymačkala a otočila dnem vzhůru, ať jsou krásný. Díky za tip @luculepucule ♥️
Pečeme 15-20 minut do zlatohněda.
*Ještě horké je nožem od plechu uvolněte a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
*Ještě horké je nožem od plechu uvolněte a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Mějte krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat