10 Minut špaldové pečivo

Receptem jsem se inspirovala u @katerinamentiel, ale trošku jsem ho pozměnila. Je naprosto úžasný a proto Vám ho tady musím sdílet.

Výhody tohoto pečiva je, že chutná moc dobře, za mě úplně nejlépe opečené v toasteru další den. Je proteinové. Víte co do něj dáváte a je opravdu šup šup hotové. :) 

Recept:
  • 180g špaldové hladké mouky
  • 15g kokosové mouky
  • 5g pšeničné bílkoviny (lze nahradit kokosovou moukou)
  • 100g skyru
  • 50ml kefíru
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky sody
  • 5g sezamu (volitelné) 
Smícháme si suché ingredience, tekuté a vyhněteme těsto. Já míchám lžící a pak to vezmu rukou.

Já osobně dělám bulky/bagely aj. po 80-85g.

Pak jen pečeme v předehřáté troubě na 180°C na 10-12 minut. Záleží jestli horkovzduch nebo spodní horní. Poznáte to tak, že nahoře začnou lehce zlátnout.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl