10 Minut špaldové pečivo
Receptem jsem se inspirovala u @katerinamentiel, ale trošku jsem ho pozměnila. Je naprosto úžasný a proto Vám ho tady musím sdílet.
Výhody tohoto pečiva je, že chutná moc dobře, za mě úplně nejlépe opečené v toasteru další den. Je proteinové. Víte co do něj dáváte a je opravdu šup šup hotové. :)
Recept:
- 180g špaldové hladké mouky
- 15g kokosové mouky
- 5g pšeničné bílkoviny (lze nahradit kokosovou moukou)
- 100g skyru
- 50ml kefíru
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky sody
- 5g sezamu (volitelné)
Smícháme si suché ingredience, tekuté a vyhněteme těsto. Já míchám lžící a pak to vezmu rukou.
Já osobně dělám bulky/bagely aj. po 80-85g.
Pak jen pečeme v předehřáté troubě na 180°C na 10-12 minut. Záleží jestli horkovzduch nebo spodní horní. Poznáte to tak, že nahoře začnou lehce zlátnout.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat