Vláčná pomerančová buchta
Věřím, že tato buchta potěší všechny milovníky citrusů, ale překvapí i ty, kteří moc citrusy nemusí a taky je pro všechny, kteří nesnáší suchý buchty.
Recept je velmi jednoduchý a rychlý. Zvládne ho i naprostý začátečník! :)
Já pekla ve čtvercové formě s teflonovým povrchem. Vymazala jsem ji takovým tím tukem ve spreji od Dr. Oetker. Zdobila jsem domácím slaným karamelem a pomerančem.
Recept:
- 400g hladké mouky
- 350g cukru (bílý/třtinový)
- 200ml oleje (olivový/slunečnicový)
- 1 velký pomeranč (2 menší)
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- vanilka
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.
Omyjeme si pořádně pomeranče, odkrojíme šťopky a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mixéru a rozmixujeme co nejvíce do hladka.
Pak přidáme olej a znovu promixujeme. Dále přidáme vejce a zase promixujeme do hladké tekuté směsi.
V míse si smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl, vanilku a cukr.
K suché směsi přidáme tekutou a promixujeme do hladkého těsta.
Pečeme na 175°C přibližně 55-60 minut. Záleží na. Troubě. Po píchnutí špejlí by měla být buchta hotová a nemělo by se na špejli lepit těsto.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat