Vláčná pomerančová buchta

Věřím, že tato buchta potěší všechny milovníky citrusů, ale překvapí i ty, kteří moc citrusy nemusí a taky je pro všechny, kteří nesnáší suchý buchty. 

Recept je velmi jednoduchý a rychlý. Zvládne ho i naprostý začátečník! :)

Já pekla ve čtvercové formě s teflonovým povrchem. Vymazala jsem ji takovým tím tukem ve spreji od Dr. Oetker. Zdobila jsem domácím slaným karamelem a pomerančem.

Recept:
  • 400g hladké mouky
  • 350g cukru (bílý/třtinový) 
  • 200ml oleje (olivový/slunečnicový) 
  • 1 velký pomeranč (2 menší) 
  • 4 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • špetka soli
  • vanilka
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.

Omyjeme si pořádně pomeranče, odkrojíme šťopky a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mixéru a rozmixujeme co nejvíce do hladka. 

Pak přidáme olej a znovu promixujeme. Dále přidáme vejce a zase promixujeme do hladké tekuté směsi.

V míse si smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl, vanilku a cukr.

K suché směsi přidáme tekutou a promixujeme do hladkého těsta. 

Pečeme na 175°C přibližně 55-60 minut. Záleží na. Troubě. Po píchnutí špejlí by měla být buchta hotová a nemělo by se na špejli lepit těsto.

Přeji krásný den  a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl