Bílková roláda s pistáciovým krémem a marcipánem

Blíží se moje narozeniny a čekali jsme návštěvu, která mi s předstihem popřála. Rozhodla jsem se tedy upéct roládu, trošku složitější, ale luxusní.

Věděla jsem 100%, že roláda bude s pistáciovým krémem, promazaná džemem a bude světlá. Vzhledem k tomu, že je potřeba dost vajec, tak jsem ji připravila z @mujbilek.cz, protože co pak s těmi žloutky z celých vajec a @mujbilek.cz je na tohle opravdu skvělý. S mým kódem ivet200 máte dokonce slevu 200 Kč na základní box.

Recept na korpus:
  • 25g sušeného bílku @mujbilek.cz
  • 180ml vody 
  • 60g hladké mouky (může být špaldová hladká) 
  • 40g mandlové mouky
  • 20g kokosové mouky (lze nahradit mandlovou moukou či jinou neodtučněnou oříškovou moukou. 
  • špetka soli
  • špetka jedlé sody
  • 100g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
Nejdříve si vyšleháme sušený bílek s vodou. Nejlepší je nasypat bílek, přidat špetku soli, vodu a šlehat hned na vysoké otáčky. Jakmile jsou bílky trošku našlehané, tak postupně přidáváme cukr a šleháme dokud sníh netvoří špičky. Je potřeba to vyšlehat do tuhého sněhu.

Mezitím si dáme předehřát troubu na 200°C a nachystáme si plech, který si vyložíme archem pečícího papíru.

Smícháme si sypké ingredice, které pak opatrně vmícháme do vyšlehaného bílku.

Pak směs rozprostřeme na pečící papír a pečeme na 200°C 8-12 minut, záleží na troubě. Roládu po upečení přendáme na čistou utěrku a za tepla sloupneme fólii. Není potřeba to motat do ruličky, nepraská.

Krém:
  • 280g řeckého jogurtu 0%
  • 250ml 33% smetany
  • 50g pistáciové pasty ( já mám od Pistacia.sk, je dokonalá)
  • cukr moučka dle chuti (já dala 20g)
Vyšleháme si smetanu do šlehačky. Utřeme si řecký jogurt s cukrem a pistáciovou pastou. Pak jen do jogurtu vmícháme šlehačku a krém je hotový.

Marcipán kupuji. Džem je z moruše s www.pistacia.sk

Postup:
Vychladlý korpus promažeme džemem (skvělý je i malinový) a pak až navrstvíme krém. Roládu stočíme do ruličky a dáme zatím do lednice. Tímto pro Vás může být roláda hotová, ale já pokračuji dál.

Já si připravila PUDINKOVÝ KRÉM
  • ½ sáčku vanilkového pudinku
  • 100g másla pokojové teploty
  • 180ml mléka 
  • lžíce cukru
Dělám ho od oka. Potřebovala jsem trošku, takže jsem si uvařila půl sáčku pudinku v mléce se lžící cukru. 
Je potřeba mít máslo v pokojové teplotě. 
Máslo jsem vyšlehala do "pěny" a pak zašlehala vychladlý pudink, který jsem ještě před tím promixovala dohladka.

Vytáhla jsem roládu z lednice, namazala tenkou vrstvou pudinkového krému, uhladila a dala zpět do lednice.

Vyválela jsem si marcipán co nejvíc to šlo, podsypávala jsem cukrem moučka a potáhla roládu. Hotovo. Stačí dát chladit do lednice.

Za mě top kombinace. Je to složitější. Dva druhy krému, marcipán a tak, ale luxusní. 

Přeji krásný den a dobrou chuť. ♥ 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl