Lívance se strouhaným jablíčkem
Tak tu pro Vás mám konečně recept na tyhle úžasné lívance se strouhaným jablíčkem. Jablka jim dodají vláčnost a jsou fakt top.
Nemáte protein? Nepoužíváte ho? Nevadí, protože jsou bez proteinu a jako zdroj bílkovin v tohle jídle je řecký jogurt. Případně použijte skyr.
Recept na jednu porci:
- 40-50g směsi některých z těch surovin (rýžové kaše/pohankové mouky/ovesných vloček/rýžové mouky/ovesné mouky)
- 1 vejce
- půl nastrouhaného jablka nahrubo
- špetka soli, skořice
- troška prášku do pečiva
- voda nebo rostlinné mléko na doladění konzistence
- dále jeden řecký jogurt 0%, ovoce a oříšky (krém z ořechů)
Já dávám většinou třetinu pohankové mouky, ovesných vloček a rýžové kaše, ale klidně můžete udělat lívance jen z ovesných vloček nebo kombinaci dvou různých obilovin.
Navážíme si tedy směs, přidáme špetku soli, skořici, trošku prášku do pečiva a pak přidáme vejce, nastrouhané jablko a zamícháme. Pak jen přidáme trošku tekutiny aby to nebylo hutné, ale ani tekuté.
Opékáme z obou stran na nepřilnavé pánvi.
Podáváme s ovocem, řeckým jogurtem a oříšky.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat