Lívance se strouhaným jablíčkem

Tak tu pro Vás mám konečně recept na tyhle úžasné lívance se strouhaným jablíčkem. Jablka jim  dodají vláčnost a jsou fakt top. 

Nemáte protein? Nepoužíváte ho? Nevadí, protože jsou bez proteinu a jako zdroj bílkovin v tohle jídle je řecký jogurt. Případně použijte skyr.


Recept na jednu porci:
  • 40-50g směsi některých z těch surovin (rýžové kaše/pohankové mouky/ovesných vloček/rýžové mouky/ovesné mouky)
  • 1 vejce
  • půl nastrouhaného jablka nahrubo 
  • špetka soli, skořice 
  • troška prášku do pečiva
  • voda nebo rostlinné mléko na doladění konzistence
  • dále jeden řecký jogurt 0%, ovoce a oříšky (krém z ořechů) 
Já dávám většinou třetinu pohankové mouky, ovesných vloček a rýžové kaše, ale klidně můžete udělat lívance jen z ovesných vloček nebo kombinaci dvou různých obilovin.
Navážíme si tedy směs, přidáme špetku soli, skořici, trošku prášku do pečiva a pak přidáme vejce, nastrouhané jablko a zamícháme. Pak jen přidáme trošku tekutiny aby to nebylo hutné, ale ani tekuté.
Opékáme z obou stran na nepřilnavé pánvi.
Podáváme s ovocem, řeckým jogurtem a oříšky.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake