Proteinová granola s příchutí arašídového másla a kakaa

Dříve jsem nebyla takový fanda granoly a různých musli, protože všude byla přidaná spousta cukru, palmový olej a kdesi cosi. 

Pak se začalo vyrábět emco bez cukru a to jsme začali kupovat domů. Občas jsem domácí upekla, ale doma spíš preferovali kupované :D

Nicméně tady je recept na tohle zapékané křupavé musli s kousky, 18g bílkovin na 100g a hlavně víte co tam dáváte. Pokud přidáte třeba místo kešu arašídy nebo jiné oříšky bohatší na bílkoviny, tak samozřejmě množství navýšíte. :) 



Recept:

  • 100g jemně mletých vloček (např. modré z lidlu) 
  • 50g celých ovesných vloček (ty úplně běžný, klasický) 
  • 10g @mujbilek.cz a 60ml vody 
  • 50g javorového sirupu (medu, jiného sirupu) 
  • 15g arašídového másla v prášku (vyrábí Vilgain, Allnutrition, Alnature Gymbeam, Myprotein,..) 
  • 10g kakaa
  • 30g kešu (nebo jiných oříšků) 
  • 15g chia semínek (doporučuji, obsahují jak bílkoviny, tak i vlákninu a mají spoustu benefitů) 
  • 30g mléčného proteinu Vilgain (to jsou ty kuličky-nemusí to být, ale je to fajn) 
  • skořice dle chuti 
  • 15g kokosových plátků 
  • 10g kokosového oleje
  • špetka soli

Troubu si předehřejeme na 170°C a na plech si dáme pečící papír. 

Oříšky si nasekáme na menší kousky. Kokosový olej doporučuji rozpustit. Dále si smícháme všechny ingredience kromě sušeného bílku @mujbilek.cz, který si vyšleháme s vodou. 

Do dobře promíchané směsi opatrně přidáme vyšlehaný bílek do sněhu a rozprostřeme na pečící papír. 

Pečeme na 170°C asi 20 minut s tím, že v půlce doporučuji pootáčet nebo promíchat. 

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl