Proteinová granola s příchutí arašídového másla a kakaa
Dříve jsem nebyla takový fanda granoly a různých musli, protože všude byla přidaná spousta cukru, palmový olej a kdesi cosi.
Pak se začalo vyrábět emco bez cukru a to jsme začali kupovat domů. Občas jsem domácí upekla, ale doma spíš preferovali kupované :D
Nicméně tady je recept na tohle zapékané křupavé musli s kousky, 18g bílkovin na 100g a hlavně víte co tam dáváte. Pokud přidáte třeba místo kešu arašídy nebo jiné oříšky bohatší na bílkoviny, tak samozřejmě množství navýšíte. :)
Recept:
- 100g jemně mletých vloček (např. modré z lidlu)
 - 50g celých ovesných vloček (ty úplně běžný, klasický)
 - 10g @mujbilek.cz a 60ml vody
 - 50g javorového sirupu (medu, jiného sirupu)
 - 15g arašídového másla v prášku (vyrábí Vilgain, Allnutrition, Alnature Gymbeam, Myprotein,..)
 - 10g kakaa
 - 30g kešu (nebo jiných oříšků)
 - 15g chia semínek (doporučuji, obsahují jak bílkoviny, tak i vlákninu a mají spoustu benefitů)
 - 30g mléčného proteinu Vilgain (to jsou ty kuličky-nemusí to být, ale je to fajn)
 - skořice dle chuti
 - 15g kokosových plátků
 - 10g kokosového oleje
 - špetka soli
 
Troubu si předehřejeme na 170°C a na plech si dáme pečící papír.
Oříšky si nasekáme na menší kousky. Kokosový olej doporučuji rozpustit. Dále si smícháme všechny ingredience kromě sušeného bílku @mujbilek.cz, který si vyšleháme s vodou.
Do dobře promíchané směsi opatrně přidáme vyšlehaný bílek do sněhu a rozprostřeme na pečící papír.
Pečeme na 170°C asi 20 minut s tím, že v půlce doporučuji pootáčet nebo promíchat.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
  
  
Komentáře
Okomentovat