Dort pro našeho Fildu

Kluci sice společnou oslavu měli i se společným vymazleným dortem, ale vždy na jejich narozeniny má ještě každý zvlášť. Filip se ještě neumí vyjádřit, tak jsme jo vymysleli s Jendou. Trošku jsem dort vzhledově odbyla, se štěňátkem a dvěma dětmi to rozhodně není sranda ♥ 

Kakaový korpus prokapaný amarettem. Jahodový krém z tvarohu a šlehačky, čerstvé jahody i uvnitř. Nahoře domácí makronky plněné krémem z ganache z mléčné čokolády a mascarpone (ty krémové ozdoby jsou ze samého krému), stékance po straně jsou z mixu 33% a 75% čokolády. Nesměly chybět ani hořké  čokoládové pecičky a čerstvé jahody a physalis.

Dort byl výbornej, lehkej. Korpus zase nezklamal, je proste nejlepší.

Recept na korpus:
  • 6 vajec
  • 180 g cukru krupice
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g kvalitního kakaa
  • vanilkový cukr
  • 30 g oleje
Troubu si předehřejte na 180°C., dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Pokud chcete mít korpus rovný, formu omotejte mokrým pruhem látky. 

V míse smícháme hladkou mouku s kakaem, nechte stranou.

Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Nejprve na nižší otáčky šlehejte samotné bílky, až se vytvoří bílá pěna, pak přisypeme postupně cukr a zvýšíme šlehání na maximum. V jiné míse našleháme žloutky s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojíme , přidáme prosátou mouku s kakaem, ve dvou až třech dávkách, nakonec lehce vmícháme olej. 

Těsto naplníme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Po 20 minutách snížíme teplotu na 150 stupňů, plech otočíme, a pečeme dalších 15-20 minut, až je korpus upečený. Zkuste píchnout špejli.

Nejlepší recept podle Víkendového pečení. Moc doporučuji.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake