Tartaletky - pistáciové /lískooříškové se slaným karamelem a makadamy

Mini Pavlovy už ode mě znáte, ale tartaletky tak často nepeču. Řekla jsem si, že to chce změnu. Nejen, že tartaletky vesměs připravuji jen se žloutkovým/pudinkovým krémem nebo se slaným karamelem, ale tentokrát jsem se pustila i do pistáciových a lískooříškových. 

K těm pistáciovým jsem zvolila dovnitř sladký pistáciový krém s bílou čokoládou a nahoru brontoccini a k lískooříškovým domácí slaný karamel, karamelovou čokoládu a makadamiové ořechy. 





Recept na košíčky:

  • 250g hladké mouky 
  • 75g moučkového cukru 
  • 50g mandlové mouky 
  • 150g másla 
  • 1 vejce
  • citronová kůra, špetka soli

Z ingrediencí si vyhněteme těsto.

Necháme ho odpočinout v lednici ideálně přes noc.

Těsto buď uždibujeme a vytlačujeme do formiček na košíčky nebo vyválíme, vykrojíme kolečko a vytlačujeme dovnitř.

Těsto propíchneme vidličkou. Pečeme na 170°C 7-10 minut. Dozlatova. Každá trouba peče jinak, tak hlídejte. 

Po upečení vyklepneme košíčky z formiček. 

  • PISTÁCIOVÝ KRÉM 

ricotta + 100% pistáciová pasta + moučkový cukr + vyšlehaná šlehačka 

  • LÍSKOOŘÍŠKOVÝ KRÉM 

ricotta + slaný karamel (recept v reels) + vyšlehaná šlehačka + 100% lískooříšková pasta

Ricottu lze nahradit mascarpone nebo i řeckým jogurtem. 

Všechny pasty, pesta, sladké krémy a sladkosti (brontoccini, green crock,..) mám z pistaciaevergreen (od 79,90€ mají dopravu zdarma a ty krémy jsou opravdu luxusní-všechno :D ) 

Přeji krásný den a dobrou chuť :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl