Tvarohový koláč s drobenkou

Tenhle recept jsem Vám tu chtěla dát už pár dní zpět, ale úplně jsem zapomněla. Nemůžu se dočkat až Vám prozradím co právě teď řeším. 

Tenhle koláč není můj recept, je to recept skvělé a úžasné Lucie Minarove, kterou ráda sleduji a která mi tak nějak svými podcasty pomáhá k mé cestě za zdravým já. 

Já si recept trošku upravila už minule a teď ještě víc, ale stejně je dokonalej. Originální videorecept najdete u ní na YouTube.


Recept na korpus a zároveň drobenku:
  • 140g špaldové hladké mouky
  • 140g špaldové celozrnné mouky
  • 60g rozpuštěného ghí
  • 40g rozpuštěného kokosového oleje
  • 50g erythritol (nebo cukr) 
  • 10g arašídového másla v prášku
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • do posypky jsem použila mléčný protein v křupinkách
Vše smícháme, rozdělíme tak abychom minimálně ⅔ vytlačili do formy jako korpus a zbytek nechali na drobenku. Dávám do formy max 20x30.

Tvarohová vrstva:
  • 500g odtučněného tvarohu
  • 10g arašídového másla v prášku
  • 10g @mujbilek.cz
  • 2 vejce 
  • 40g protein nejlépe @luciemin z aktinu nebo lze použít příchuť vanilka, sušenka, karamel, skořice
  • skořice dle chuti
  • erythritol dle chuti (nebo cukr) 
  • kravské nebo rostlinné mléko cca 50ml
Vše smícháme do hladké směsi.

Jak jsem psala. Těsto na korpus z více než ⅔ natlačíme do formy a zbytek necháme na posypku, kterou jsem vylepšila křupinkami mléčného proteinu @vilgainczsk kupovaný na aktinu. 

Na korpus jsem nalila tvarohovou vrstvu. Posypala lesním ovocem cca 300g a nahoru nadrobila posypku.

Pekla jsem na 175°C 40-45 minut.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake