Brownies s dýňovým krémem

Už je to druhý podzimní dezert, který peču. Miluji podzimní chutě a vůně.

Tímto receptem jsem se inspirovala v aplikaci @strongbeauty.app, ale trošku jsem si ho upravila podle ingrediencí, které jsem měla doma a které mám ráda.



Recept na dýňový krém:
  • 200g uvařené rozmixované dýně (např. hokkaido)
  • 100g skyru/řeckého jogurtu/tvarohu
  • skořice, perníkové koření, vanilka
  • med/javorový sirup
Vše smícháme a zatím dáme bokem.

Recept na brownies:
  • 1 plechovka červených fazolí (cca 230g)
  • 1 větší banán (135g)
  • 35g kakaa
  • 10ml oleje
  • 80g erythritolu (bezkalorické sladidlo, dá se koupit snad už všude)
  • 60g rýžové mouky
  • 12g sušené bílky mujbilek.cz + 60ml vody
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • špetka soli

Předehřejeme si troubu na 170°C-180°C.

Sušené bílky mujbilek.cz si vyšleháme se špetkou soli a vodou.

Konzervu fazolí si propláchneme, dáme do vyšší mísy s užším dnem, dále přidáme banán, olej, erythritol a rozmixujeme tyčovým mixerem do hladka. (nebo ve stolním mixéru)

Pak vmícháme další ingredience a utřeme do hladka.Nakonec jen vmícháme bílky.

Formu vyložíme pečícím papírem, na dno dáme těsto na brownies a na to natřeme dýňový krém.

Pečeme cca 30 minut. Já v půlce pečení dezert posypala proteinovými křupinkami.  Vy můžete klidně posypat třeba oříšky nebo to nechat jen tak nebo si udělat polevu z kakaa, erythritolu a trošku rostlinného mléka nebo vody.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Kakaovo-kokosový mug cake

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl