Mini Pavlovy s pistáciovým krémem

Zatím neznám nikoho kdo by nemiloval lehký dort Pavlova. Já tentokrát tenhle luxusní dezert připravila v mini verzích jako občerstvení na oslavu. 

Ale tentokrát jsem tento korpus ozdobila naprosto skvělým pistáciovým krémem, brontocini (torroncini - italský nugát), pistáciemi a bobulovitým ovocem, který opět osvěžil oříškovou chuť.

Recept:

  • 4 bílky
  • 250g cukru krupice (můžete použít i kokosový cukr)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vinného octa

Bílky v pokojové teplotě jsem začala na pomalé otáčky šlehat do polotuha.

Následně po lžících přidáváme cukr, tak že přidáme lžičku a necháme třeba půl minuty prošlehat a pokračujeme než všechen přidáme. V tu chvíli začneme šlehat na plné otáčky. Nakonec jen přidáme škrob a ocet, jež jen opatrně vmícháme. Sníh by měl být pevný, lesklý. Když ho nabereme šlehací metlou, drží krásnou špičku.

Směs si dáme buď do pytlíku nebo lžičkou klademe na pečící papír. Můžete si předem předkreslit tvary a nebo jen od oka.

Pavlovy sušíme v troubě na 120°C. Já sušila 40 minut. Kamarádka třeba 2 hodiny, asi záleží i na troubě a hlavně velikosti dortíků, já měla opravdu malé. ‼️ Důležité je troubu po sušení neotevírat a nechat to tam třeba 3-4 hodiny.

Krém je z tvarohu, vyšlehané šlehačky a 100% pistáciové pasty Bronte @pistaciaevergreen, stačí 3-5g a luxusní chuť i krásná nazelenalá barva. 





Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake