Lowcarb pracny

Letos jsem se rozhodla ke dvěma tradičním lowcarb cukrovím přidat další. Vždy peču rohlíčky a dělám Ferrera, však víte. No a letos přicházím jako první s těmito pracnami. Nejsou náročné a jsou moc dobré a chuťově vyladěné.

Abych řekla pravdu, do půlky těsta jsem přidala pomerančovou kůru a to je skvost. Miluji kombinaci kakaa/hořké čokolády a pomeranče.

Recept:
  • 75g mletých vlašských ořechů
  • 35g mandlové mouky
  • 15g strouhaného kokosu (já mám takový hrubší) 
  • 75g másla 
  • 1 vejce
  • 25g mletý erythritol 
  • 10g kakaa
  • volitelně pomerančová kůra 
Vše si smícháme v těsto, dáme na půl hodiny do lednice a pak vtlačujeme do formiček.

I když je těsto mazlavé, nezoufejte, vyjde to!

Pečeme na 170°C cca 10 minut a po upečení jdou nádherně vyklepnout.

Přeji krásný předvánoční čas. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake