Lowcarb pracny
Letos jsem se rozhodla ke dvěma tradičním lowcarb cukrovím přidat další. Vždy peču rohlíčky a dělám Ferrera, však víte. No a letos přicházím jako první s těmito pracnami. Nejsou náročné a jsou moc dobré a chuťově vyladěné.
Abych řekla pravdu, do půlky těsta jsem přidala pomerančovou kůru a to je skvost. Miluji kombinaci kakaa/hořké čokolády a pomeranče.
Recept:
- 75g mletých vlašských ořechů
- 35g mandlové mouky
- 15g strouhaného kokosu (já mám takový hrubší)
- 75g másla
- 1 vejce
- 25g mletý erythritol
- 10g kakaa
- volitelně pomerančová kůra
Vše si smícháme v těsto, dáme na půl hodiny do lednice a pak vtlačujeme do formiček.
I když je těsto mazlavé, nezoufejte, vyjde to!
Pečeme na 170°C cca 10 minut a po upečení jdou nádherně vyklepnout.
Přeji krásný předvánoční čas. :)
Komentáře
Okomentovat