Ahoj, tohle jsem já

Protože někteří z Vás odešli a jiní zase přišli, tak jsem se rozhodla sepsat tento příspěvek a to kdo jsem a kde se teď nacházím.

Je to takový další "díl" toho jak se zrovna teď cítím při cestě za zdravým já (porucha příjmu potravy záchvatovité a emoční přejídání).

Jsem maminka dvou chlapečků (5,5r a 2,4r) a panička štěňátka SBT Daenerys Lavender Smile "Kali" (6m).


Když měl Jeňa 1,5r, tak jsem začala hubnout a díky změně životního stylu a stravy jsem zhubla za 9 měsíců 40kg. Pak jsem otěhotněla s Fildou a v jeho 1,5r jsem se dostala na váhu 74kg se 16% tuku. Ale následek tohodle dietění za poslední dva roky jsem ztratila MS a dostala se do kolotoče záchvatovitého a emočního přejídání a 31.12.2022 jsem měla na váze 90kg a samozřejmě hromadu tuku navíc.

Celou tu dobu jsem se z toho snažila dostat, dařilo se mi a zase se "TO" stalo. A pořád ten samý kolotoč, ze kterého nebyla cesta ven. Mnoho z Vás si to nedokáže představit, ale je to opravdu psychicky i fyzicky náročné. Pro mě není problém sportovat, pravidelně, miluji to, ale problém bylo vždy jídlo. 

Rozhodla jsem se opět vrátit se na nižší sacharidy (nízkosacharidová strava) a přerušovaný půst. Dříve jsem jedla lowcarb, ale tentokrát jím vše, ale počítám v KT, moje rozhodnutí takhle padlo, protože mi na tom bylo kdysi nejlépe.

Zhubla jsem i na vysokých sacharidech, jedla 5-6x denně, ale měla jsem za hodinu hlad, pořád jsem myslela na jídlo a nyní to je přesně naopak. Zkrátka mi to tak vyhovuje. Větší porce mě zasytí na opravdu dlouhou dobu, nemyslím neustále na jídlo a přerušovaný půst mi pomáhá v tom, že se opravdu dostatečně najím a večer ani nemám potřebu se přejídat. Věřím tomu, že právě IF (INTERMITTENT FASTING) je cesta ven. Za tu dobu se mi to stalo dvakrát a snad stačilo, ale tohle člověk opravdu neovlivní. Kdo si tímto prochází, tak moc dobře ví.

Chci být stále fit, vypadat dobře, ale ROZHODNĚ NE NA ÚKOR ZDRAVÍ jako tehdy. Měla jsem vidinu, neustále jsem se srovnávala s fitnesskama a bikinama... V hlavě jsem mela binčus. Pomalu ale jistě se chci dostat zpět do těla, ve kterém se cítím dobře, ale zdravě. Abych byla konečně ZDRAVÁ. 

Aktuálně cvičím 3-4x týdně (vršek, spodek, 1-2x celé tělo + břicho sem tam a procházky každý den) Pak přidám i nějaké cardio až bude hezky. Miluji běh, kolo, brusle, aj. 

Chvilku jsem běhala, ale to brzké vstávání a málo spánku je kontraproduktivní, takže jsem radši oželila milovaný běh a radši DOSTATEČNĚ SPÍM což je opravdu důležité.

Proto jsem si taky pořídila @zotes.cz, který mi pomohl mít ráda samu sebe, soustředit se na sebe, nenechat se ovlivňovat sociálními sítěmi, protože ač se to nezdá, někde v podvědomí jsem měla nutkání dělat vše proto abych se líbila hlavně ostatním a nemyslela sama na sebe a neposlouchala svoje tělo. Je to tak. Teď to opravdu dělám sama pro sebe a díky nedatovanému tříměsíčnímu diáři mám pomoct nejen v tomto problému, ale plním si další malé cíle. Třeba jako tvorba tady na webu nebo Instagramu, profesní a sebe rozvoj aj. Není to jen obyčejný diář, je to něco co Vás posune dál. 

Uvidíme jak to bude dál, ale určitě bude další příspěvek jak se mi dál vede. A taky  chci podrobně rozebrat stravu na sacharidech a tucích. 

Mějte krásný den ;) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake