Játra po benátsku
Kdo má rád játra, tak tento recept musí určitě vyzkoušet. Jednoduchý, rychlý, levný a hlavně výborný. Opravdu doporučuji všem, kteří játra běžně zařazují do jídelníčku. Je to skvělá změna než jen játra na cibulce nebo jak steak či řízek.
Recept:
- 500g kuřecích jater
- 500g cibule (mix červená/žlutá)
- 2 PL ghí/oleje
- 100ml bílého vína
- 1 ks bujónu (použila jsem ten ve vaničce, želé stav, kuřecí)
- 1 PL balzamikového octa
- sůl, pepř
- případně cukr nebo jiné sladidlo na dochucení
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Na ghí/oleji zprudka orestujeme játra, pak je vyjmeme a ve stejném kastrole osmahneme cibuli.
Okořeníme a zalijeme bílým vínem, vývarem a asi deset minut podusíme.
Vrátíme játra, zakápneme balzamikovým octem a dochutíme případně cukrem nebo sladidlem. Podává se s pečivem, rýží nebo jako já se zeleninou na ghí. Dokonalé budou i se zelenými fazolkami či květákovou rýží.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat