Játra po benátsku

Kdo má rád játra, tak tento recept musí určitě vyzkoušet. Jednoduchý, rychlý, levný a hlavně výborný. Opravdu doporučuji všem, kteří játra běžně zařazují do jídelníčku. Je to skvělá změna než jen játra na cibulce nebo jak steak či řízek.


Recept:

  • 500g kuřecích jater
  • 500g cibule (mix červená/žlutá)
  • 2 PL ghí/oleje
  • 100ml bílého vína
  • 1 ks bujónu (použila jsem ten ve vaničce, želé stav, kuřecí)
  • 1 PL balzamikového octa
  • sůl, pepř
  • případně cukr nebo jiné sladidlo na dochucení 
Játra spaříme vroucí vodou a necháme je okapat. Odkrojíme to, co tak nechceme. 

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Na ghí/oleji zprudka orestujeme játra, pak je vyjmeme a ve stejném kastrole osmahneme cibuli. 

Okořeníme a zalijeme bílým vínem, vývarem a asi deset minut podusíme.

Vrátíme játra, zakápneme balzamikovým octem a dochutíme případně cukrem nebo sladidlem. Podává se s pečivem, rýží nebo jako já se zeleninou na ghí. Dokonalé budou i se zelenými fazolkami či květákovou rýží. 

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake