Lowcarb maková bábovka
Mám tu milovníky máku? Já teda jsem. Věděli jste, že mák má spoustu benefitů? Je skvělým zdrojem vápníku, ale také bílkovin a vlákniny. Taky obsahuje spoustu dalších minerálních látek. Ale pozor, kdo nemá možnost si mák sám namlet, doporučuji skladovat v chladu, temnu a suchu a ideálně ho brzo spotřebovat.
- 150g máku
- 35g kokosové mouky
- 250g tvarohu v alobalu
- 200ml kokosového mléka
- 3-4 vejce (podle velikosti)
- sladidlo (já dala steviové kapky příchuť skořice)
- 1 balíček prášku do pečiva
- skořice, citronová šťáva a kůra
- špetka soli
Předehřejeme si troubu na 175°C.
Oddělíme si bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Ke žloutkům přidáme ostatní ingredience a vymícháme v hladkou směs, do které pak vmícháme tuhý sníh.
Pečeme na 175°C asi 50 minut buď v silikonové formě nebo v teflonové, ale nezapomeňte řádně vymazat a vysypat formu.
Po vychladnutí zdobte dle libosti. Třeba jako já jahodovým rozvarem a kakaovými boby.
Preji krásný den a dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat