Lowcarb maková bábovka

Mám tu milovníky máku? Já teda jsem. Věděli jste, že mák má spoustu benefitů? Je skvělým zdrojem vápníku, ale také bílkovin a vlákniny. Taky obsahuje spoustu dalších minerálních látek. Ale pozor, kdo nemá možnost si mák sám namlet, doporučuji skladovat v chladu, temnu a suchu a ideálně ho brzo spotřebovat.

  • 150g máku
  • 35g kokosové mouky
  • 250g tvarohu v alobalu
  • 200ml kokosového mléka
  • 3-4 vejce (podle velikosti) 
  • sladidlo (já dala steviové kapky příchuť skořice)
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • skořice, citronová šťáva a kůra 
  • špetka soli
Předehřejeme si troubu na 175°C.

Oddělíme si bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme ostatní ingredience a vymícháme v hladkou směs, do které pak vmícháme tuhý sníh.

Pečeme na 175°C asi 50 minut buď v silikonové formě nebo v teflonové, ale nezapomeňte řádně vymazat a vysypat formu.

Po vychladnutí zdobte dle libosti. Třeba jako já jahodovým rozvarem a kakaovými boby.

Preji krásný den a dobrou chuť :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake