Mrkvová bábovka s tvarohovým středem
To jsem takhle narazila na starší recept od @luciemin a věřte nebo ne, zrovna jsem měla v plánu mrkvový dort, tak jsem se inspirovala, něco pozměnila a bábovka je naprosto dokonalá.
Tenhle recept lze určitě připravit i jako prošívaná buchta, tím že těsta bude nižší vrstva, tak se bude kratší dobu péct, na to nezapomeňte.
Recept na těsto:
- 200g mrkve najemno
- 150g špaldové hladké mouky
- 150g špaldové celozrnné mouky
- 120ml oleje
- 80g erythritolu (nebo cukru, aj.)
- 60g proteinu (vanilka)
- 20g pekanových ořechů (nasekaných)
- 3 vejce
- 1 banán
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra, šťáva
- 2 lžíce prášku do pečiva
- skořice, mletý zázvor
- špetka soli
- 1 lžíce amaretta nebo rumu
- případně mléko po lžičkách
Nejdříve necháme předehřát troubu na 170°C a nachystáme si formu. Já používám silikonové, ale pokud použijete např. teflon, nezapomeňte řádně vymazat a vysypat.
Banán si rozmačkáme, přidáme vejce, olej, erythritol (nebo cukr), vanilkový cukr, citronovou šťávu kůru, amaretto nebo rum, koření, zamícháme a přidáme sypké ingredience. Úplně nakonec jsem vmíchala na jemno nastrouhanou mrkev a na drobno nasekané pekanové ořechy. Místo nich můžete použít ořechy dle chuti. Vlašské, kešu, aj.
Na spod formy dáme polovinu těsta, na to tvarohovou náplň (recept níž) a na to zase těsto. Pečeme na 165°C-170°C asi 50-60 minut. Do té doby dokud to není hotové.
Náplň z tvarohu:
- 350g tvarohu z vaničky
- 1 vejce
- ¾ balíčku pudinkového prášku vanilka
- 1 vanilkový cukr
- vanilka
Vše smícháme v hladkou směs.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat