Mrkvová bábovka s tvarohovým středem

To jsem takhle narazila na starší recept od @luciemin a věřte nebo ne, zrovna jsem měla v plánu mrkvový dort, tak jsem se inspirovala, něco pozměnila a bábovka je naprosto dokonalá. 

Tenhle recept lze určitě připravit i jako prošívaná buchta, tím že těsta bude nižší vrstva, tak se bude kratší dobu péct, na to nezapomeňte. 

Recept na těsto: 
  • 200g mrkve najemno
  • 150g špaldové hladké mouky
  • 150g špaldové celozrnné mouky
  • 120ml oleje
  • 80g erythritolu (nebo cukru, aj.) 
  • 60g proteinu (vanilka) 
  • 20g pekanových ořechů (nasekaných) 
  • 3 vejce
  • 1 banán 
  • 1 vanilkový cukr 
  • citronová kůra, šťáva 
  • 2 lžíce prášku do pečiva 
  • skořice, mletý zázvor 
  • špetka soli
  • 1 lžíce amaretta nebo rumu 
  • případně mléko po lžičkách
Nejdříve necháme předehřát troubu na 170°C a nachystáme si formu. Já používám silikonové, ale pokud použijete např. teflon, nezapomeňte řádně vymazat a vysypat.

Banán si rozmačkáme, přidáme vejce, olej, erythritol (nebo cukr), vanilkový cukr, citronovou šťávu  kůru, amaretto nebo rum, koření, zamícháme a přidáme sypké ingredience. Úplně nakonec jsem vmíchala na jemno nastrouhanou mrkev a na drobno nasekané pekanové ořechy. Místo nich můžete použít ořechy dle chuti. Vlašské, kešu, aj.

Na spod formy dáme polovinu těsta, na to tvarohovou náplň (recept níž) a na to zase těsto. Pečeme na 165°C-170°C asi 50-60 minut. Do té doby dokud to není hotové.

Náplň z tvarohu:
  • 350g tvarohu z vaničky 
  • 1 vejce
  • ¾ balíčku pudinkového prášku vanilka
  • 1 vanilkový cukr
  • vanilka
Vše smícháme v hladkou směs.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake