Játrová paštika

Já jsem milovník jater a miluji je na všechny způsoby. Domácí játrovou paštiku si připravuji od roku 2019 a je fakt skvělá a jednoduchá. Určitě sem později přidám i recept na játra po benátsku, protože ten je taky skvělý. 

Recept:
  • 500g jater (já dala kuřecí) 
  • 2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku 
  • 50g másla nebo ghí 
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 10g plátků mandlí + na ozdobu
  • sůl, pepř, tymián, kmín, muškátový oříšek, sladká paprika
V rendlíku si rozpustíme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a orestujeme lehce do zlatova.

Mezitím si očistíme játra a nakrájíme na menší kousky.

Játra přidáme k cibulce, přidáme koření (sůl až nakonec) a od toho koření dávám vždy podle oka. Půl lžičky kmínu, půl lžičky sušeného tymiánu, na špičku nože muškátový oříšek, půl lžičky sladké papriky, pepř dle chuti. Česnek stačí nastorouhat nebo protlačit. Vše zamícháme a necháme dusit pod poklicí.

Nakonec přidáme smetanu, zamícháme, ještě necháme chvilku vařit a pak jen tyčovým mixérem rozmixujeme.

Já pak paštiku přendám do vymytých sklenic, zavřu a otočím víkem dolů. 

Podáváme s mandlemi, brusinkami a pečivem.

Přeji krásný den a dobrou chuť :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake