Fit maková roláda
Mám tu pro Vás inspiraci na bílkovou roládu z máku a špaldové mouky. Je to snadný, rychlý recept, který potěší nejen členy domácnosti, ale určitě i návštěvu. Nemáte doma zrovna vejce? Nevadí, stačí jeden sáček @mujbilek.cz a můžete kouzlit.
‼️Na @mujbilek.cz platí sleva 200 Kč s kódem ivet200.Recept:
- 30g @mujbilek.cz (1 sáček)
- 180ml vody
- 50g mletého máku
- 50g hladké špaldové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50g erythritolu nebo cukru
- špetka soli
Náplň:
Nachystáme si sypké ingredience, tj. mouka, mák a kypřící prášek a promícháme. Odměříme vodu, přidáme špetku soli, přisypeme balíček @mujbilek.cz a šleháme do sněhu na plné otáčky. Pak postupně přidáváme erythritol nebo cukr.
Pak do bílků postupně vmícháváme směs a vznikne nám těsto na roládu.
Těsto vlijeme na pečící papír a rozprostřeme do hezkého obdélníkového tvaru a pečeme asi 8-10 minut. Na povrchu začnete vidět, že lehce zlátne.
Po upečení srolujeme a obalíme do vlhké utěrky a necháme úplně vychladnout. Takhle nám nepopraská.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku. Skyr si smícháme se sladidlem, citronovou kůrou a vanilkou a pak vmícháme jen nadýchanou šlehačku.
Pak jen stačí naplnit roládu, přidáte nakrájené jahody a srolujete zpátky. Část krému si nechte nahoru. Zdobila jsem jahodami a bílou čokoládou s příchutí limety a citronu.
Dáme znovu vychladit.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
- 200g skyru nebo tvarohu
- 150ml smetany ke šlehání
- citronová kůra, vanilka
- 150g jahod
- 50g erythritolu nebo cukru
Nachystáme si sypké ingredience, tj. mouka, mák a kypřící prášek a promícháme. Odměříme vodu, přidáme špetku soli, přisypeme balíček @mujbilek.cz a šleháme do sněhu na plné otáčky. Pak postupně přidáváme erythritol nebo cukr.
Pak do bílků postupně vmícháváme směs a vznikne nám těsto na roládu.
Těsto vlijeme na pečící papír a rozprostřeme do hezkého obdélníkového tvaru a pečeme asi 8-10 minut. Na povrchu začnete vidět, že lehce zlátne.
Po upečení srolujeme a obalíme do vlhké utěrky a necháme úplně vychladnout. Takhle nám nepopraská.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku. Skyr si smícháme se sladidlem, citronovou kůrou a vanilkou a pak vmícháme jen nadýchanou šlehačku.
Pak jen stačí naplnit roládu, přidáte nakrájené jahody a srolujete zpátky. Část krému si nechte nahoru. Zdobila jsem jahodami a bílou čokoládou s příchutí limety a citronu.
Dáme znovu vychladit.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat