Mini pistáciové cheesecakes

Letos jsem si řekla, že zkusím cheesecake v mini verzích. Docela jsem se obávala ho  péct v papírových sáčcích na muffiny, jestli to z toho krásně půjde ven a tak, ale nakonec to je úplně parádní. Nemusíte nic krájet, vše je hezky naporcované, vypadá to nádherně.

Recept je jednoduchý a suroviny až na pistáciovou pastu jsou taky lehce k sehnání v každém obchodě. Pokud byste chtěli vynechat pistáciovou příchuť, stačí když do těsta přidáte semínka z vanilkového lusku nebo citron a citronovou kůru.


Pistáciové produkty mám ve spolupráci s @pistaciaevergreen www.pistacia.sk

Recept na 24 košíčků:
Sušenkový základ:
  • 260g sušenek bebe nebo podobných máslových sušenek 
  • 130g másla 
Sušenky nadrtíme na jemno, použila jsem stolní mixér a přidáme rozpuštěné máslo. Smícháme, rozdělíme do 24 košíčků a utlačíme třeba jako já skleničkou. Připravené základy dáme do lednice než si připravíme krém. 

Je super si nastříhat asi 2cm pásky z pečícího papíru, delší než je okraj košíčku pro snadné vyndávání z formy. Ten proužek dáte pod košíček.

Krém:
  • 950g krémového sýru v klasické verzi (Žervé, Gervais, cream cheese z Lidlu apod., Philadelphia)
  • 4 velká vejce nebo 6 malých (S)
  • vanilková semínka 
  • 260g cukru krupice
  • 150g pistáciové pasty 
  • 240g zakysané smetany 12%
Nejvíce důležité je mít všechny ingredience v pokojové teplotě a při mixování zvolit nižší otáčky aby se tam netvořily bubliny. Je potřeba aby to bylo zamíchané a ne našlehané. 

Nejdříve si dáme krémový sýr do mixéru a krátce promícháme, přidáme cukr, pistáciovou pastu, vanilku a opět mixujeme. 

Já nejdříve dala šlehací nástavec, ale pak jsem ho vyměnila za ten míchací, který má gumové stěrky, ten je super. Ale úplně stačí klasický šlehač, akorát se to nesmí přešlehat, ta směs nesmí být nadýchaná a plná bublinek. 

Pak postupně přidáváme vejce jedno po druhém, a nakonec zakysanou smetanu a vymícháme do hladkého krému. 

Troubu si předehřejeme na 150°C

Pak už jen rovnoměrně plníme košíčky, mně to vyšlo skoro až k okraji u každého cheesecaku a dáme péct na cca 35 minut na 150°C na horní a spodní ohřev. Troubu neotvírejte dříve než po 25 minutách, pak se podívejte jak to vypadá. Střed je v pořádku když se trošku třese, ale okolo by to mělo být takové pevnější. 

Po upečení nechte úplně vychladnout ve formě a pak dejte do lednice přes noc. 

Zdobila jsem sladkým pistáciovým krémem, pistáciovými diamanty a lyo dračím ovocem. Zvolila bych klidně i čerstvé maliny. 


Přeji krásný den a dobrou chuť :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake