Makovec s ovocným středem

Aktuálně moc nepeču, nechce se mi ani vařit v těch vedrech, ale mám makový deficit, takže tahle paleo rychlovka přijde vhod. 

Mám tu milovníky máku? Já teda jsem. Věděli jste, že mák má spoustu benefitů? Je skvělým zdrojem vápníku, ale také bílkovin a vlákniny. Taky obsahuje spoustu dalších minerálních látek. Ale pozor, kdo nemá možnost si mák sám namlet, doporučuji skladovat v chladu, temnu a suchu a ideálně ho brzo spotřebovat.

Recept:
  • 130g máku
  • 50g kokosové mouky
  • 200ml rostlinného mléka
  • 3-4 vejce (podle velikosti) 
  • 1 banán 
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • skořice, citronová šťáva a kůra 
  • špetka soli
  • ovoce nebo kvalitní džem 
Předehřejeme si troubu na 175°C.

Oddělíme si bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

Ke žloutkům přidáme rozmačkaný banán, ostatní ingredience a vymícháme v hladkou směs, do které pak vmícháme tuhý sníh.

Do středu jsem dala třešňovou marmeládu bez cukru. 

Pečeme na 175°C asi 50 minut buď v silikonové formě nebo v teflonové, ale nezapomeňte řádně vymazat a vysypat formu.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake