Brownie cheesecake s čokoládovou polevou
Takže k tomuto receptu napíšu snad jen jediné. Dokonalost. Ne, samozřejmě se tu rozepíšu, ale opravdu, to je něco co se mi opravdu povedlo a ta kombinace je naprosto božská.
Je to nízkosacharidová verze. Napsala bych lowcarb, ale podle zdejších povolených potravin tu máme luštěniny a banán, které do lowcarb nepatří, proto píšu nízkosacharidová verze.
Recept se skládá ze tří vrstev, ale nejsou nějak časově náročné, během pečení první části připravíte prostřední a navíc jsou všechny opravdu jednoduché. Tak se na to vrhneme.
RECEPT:
1. BROWNIE VRSTVA :
- 1 plechovka červených fazolí (240g po propláchnutí)
- 1 střední banán (125g)
- 30g mandlové mouky
- 20g kokosové mouky
- 15g kakaa
- 30g rozpuštěného kokosového oleje
- 50ml kokosového mléka
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- vanilka
- sladidlo pokud chcete ještě více dosladit
Nejdříve si necháme předehřát troubu na 175°C. (peču vždycky na horkovzduch) a nachystáme si formu 20x20 a vysteleme ji pečícím papírem.
Vše rozmixujeme např. ponorným mixérem v hladkou směs. Trvá to opravdu minutku.
Tuto směs přendáme na dno formy a dáme péct na cca 15 minut a mezitím si připravíme cheesecake vrstvu.
2. CHEESECAKE VRSTVA:
- 250g jemného tvarohu z alobalu
- 150g tvarohu z kelímku/řeckého jogurtu
- 15g vanilkového pudinku (prášek)
- 50g erythritolu
- 2 vejce
Vše si rozmixujeme tak, aby bylo vše hladké a promixované.
Po 15 minutách vytáhneme brownie směs a rovnoměrně po lžičkách naneseme cheesecake směs nahoru a tak nějak rozetřeme. Není to úplně upečené, takže jestli se Vám lžička tvarohu proboří, tak nezoufejte.
Dáme to zpět do trouby a pečeme dalších 30 minut.
3. VRSTVA - ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
- 50g 85% čokolády
- 40g vody
Dáme si rozpustit čokoládu, promícháme a vlijeme do ní 40g horké vody (ano vody).
Pořádně promícháme a vznikne nám hladká čokoládová poleva, která je lesklá a má dokonalou konzistenci.
Na závěr můžete posypat jako já třeba kokosem, který se k tomu chuťově hodí nebo lyo ovocem :)
Nechejte vychladnout do pokojové teploty a ideálně pak dejte i do lednice odpočinout.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat