Brownie cheesecake s čokoládovou polevou

Takže k tomuto receptu napíšu snad jen jediné. Dokonalost. Ne, samozřejmě se tu rozepíšu, ale opravdu, to je něco co se mi opravdu povedlo a ta kombinace je naprosto božská.

Je to nízkosacharidová verze. Napsala bych lowcarb, ale podle zdejších povolených potravin tu máme luštěniny a banán, které do lowcarb nepatří, proto píšu nízkosacharidová verze. 
Recept se skládá ze tří vrstev, ale nejsou nějak časově náročné, během pečení první části připravíte prostřední a navíc jsou všechny opravdu jednoduché. Tak se na to vrhneme.

RECEPT:

1. BROWNIE VRSTVA :
  • 1 plechovka červených fazolí (240g po propláchnutí)
  • 1 střední banán (125g)
  • 30g mandlové mouky
  • 20g kokosové mouky
  • 15g kakaa
  • 30g rozpuštěného kokosového oleje
  • 50ml kokosového mléka
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • vanilka
  • sladidlo pokud chcete ještě více dosladit
Nejdříve si necháme předehřát troubu na 175°C. (peču vždycky na horkovzduch) a nachystáme si formu 20x20 a vysteleme ji pečícím papírem. 

Vše rozmixujeme např. ponorným mixérem v hladkou směs. Trvá to opravdu minutku.

Tuto směs přendáme na dno formy a dáme péct na cca 15 minut a mezitím si připravíme cheesecake vrstvu.

2. CHEESECAKE VRSTVA:
  • 250g jemného tvarohu z alobalu
  • 150g tvarohu z kelímku/řeckého jogurtu
  • 15g vanilkového pudinku (prášek)
  • 50g erythritolu
  • 2 vejce
Vše si rozmixujeme tak, aby bylo vše hladké a promixované.

Po 15 minutách vytáhneme brownie směs a rovnoměrně po lžičkách naneseme cheesecake směs nahoru a tak nějak rozetřeme. Není to úplně upečené, takže jestli se Vám lžička tvarohu proboří, tak nezoufejte. 

Dáme to zpět do trouby a pečeme dalších 30 minut.

3. VRSTVA - ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
  • 50g 85% čokolády
  • 40g vody
Dáme si rozpustit čokoládu, promícháme a vlijeme do ní 40g horké vody (ano vody).

Pořádně promícháme a vznikne nám hladká čokoládová poleva, která je lesklá a má dokonalou konzistenci.

Na závěr můžete posypat jako já třeba kokosem, který se k tomu chuťově hodí nebo lyo ovocem :)

Nechejte vychladnout do pokojové teploty a ideálně pak dejte i do lednice odpočinout.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake