Makovec s tvarohovo-ovocným středem

Další vrstvený recept. Nečekaně makový, takže milovníci máku pozor, na tomhle si pochutnáte. Opět, vrstvy tomuto dezertu pozvednou makovec na úplně jiný level.

Recept je jednoduchý, nepotřebujete mixér, jen  je potřeba ho dostatečně upéct, ale nespálit.:)



RECEPT:

Maková vrstva

  • 1 tvaroh v alobalu
  • 3 vejce
  • 150g mletého máku
  • 200ml kokosového mléka
  • 20g kokosové mouky
  • 50g erythritolu 
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • skořice, citronová kůra
Tvarohová vrstva
  • 200g tvarohu z vaničky
  • 1 vejce
  • citronová šťáva a kůra
Vrstva ovoce
  • buď lze použít čerstvé ovoce nebo já použila třešňovou marmeládu slazenou erythritolem
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si formičku na chlebíček, kterou buď vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme např. kokosem.

Všechny ingredience z makové vrstvy společně smícháme do hladké směsi. Takhle připravenou směs rozdělíme na poloviny. První polovinu dáme na dno formy a na ni klademe rovnoměrně tvarohovou vrstvu. Tu si připravíme tak, že pouze smícháme suroviny. Na tvarohovou vrstvu opět rovnoměrně klademe buď ovoce nebo jako já marmeládu bez cukru. Poslední vrstvou je zbylá polovina makové směsi.

Takto připravený chlebíček dáme péct na cca 40 minut.

Po upečení jsem nechala chlebíček vystydnout a polila čokoládovou polevou, kterou jsem připravila smícháním  rozpuštěné vysokoprocentní čokolády a horké vody v poměru 1:1. Občas přidávám i lžičku kokosového mléka. Posypala jsem ještě kakaovými boby. 

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake