Pudinkový koláč se zakysanou smetanou

 Já tento recept peču už roky a tak nějak jsem si vychytala i ty poměry dle svého. Když jsem na recept narazila pracovala jsem jen s mandlovou moukou, pudink jsem si vařila svůj a lowcarb. To co aktuálně sdílím je moje jednodušší vyšperkovaná verze.




RECEPT:
  • 2 vejce
  • 70g mandlové mouky
  • 30g kokosové mouky
  • 120g řeckého tučného jogurtu
  • 50ml vody
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • vanilka, citronová kůra, steviové kapičky
  • špetka soli
Oddělíme si žloutky od bílků.

Do žloutků přidáme mandlovou a kokosovou mouku, jogurt, vodu, prášek do pečiva, a pokud chcete tak vanilku, citronovou kůru nebo oboje.

Tuhle směs si společně smícháme a nakonec vmícháme do tuha vyšlehané bílky se špetkou soli.

Směs pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 180°C. Peču pokaždé na horkovzduch.

‼️ Mezitím si uvaříme klasický pudink, příchuť je na vás. Já tentokrát dala kokos, protože jsem použila částečně kokosové mléko.

Jakmile uplyne 15 minut, tak buchtu vytáhnu, poliju pudinkem a dám jí zpět do trouby na 20-25 minut.

Buchtu pak nechám vychladnout a nakonec ji potřu zakysanou smetanou smíchanou s citronovou šťávou, kůrou. Pokud chcete opravdu krémovou zakysanou smetanu doporučuji min. 20% tuku, ale 33% creme fraiche je luxusní!.

Na závěr jsem nastrouhala 90% čokošku.

Přeji dobrou chuť. 🤗

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake