Lilkové rolky plněné ricottou
Jak se tak koukám, tak neustále přidávám dezerty. Rozhodla jsem se pro změnu a tvořit i slané.
Tentokrát jsem pro Vás vybrala lilkové rolky plněné ricottou. Ač se to zdá složité, je to jednoduché obzvlášť pokud doma máte horkovzdušnou fritézu.
‼️ RECEPT:
- lilek
- ricotta
- česnek, muškátový oříšek, sůl, pepř
- olivový olej
- bazalkové pesto
- bazalka
- sekaná rajčata
- parmazán
Nejdříve si očistíme lilek. Nakrájíme jo asi na 0.5cm plátky, osolíme je z obou stran a necháme trošku vypotit.
Pak je osušíme papírovou utěrkou, potřeme z obou stran olivovým olejem a opečeme na pánvi z obou stran.
Mezitím si připravíme zapékací mísu a na dno dáme plechovku sekaných rajčat přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
Plátky lilku pak plníme ricottou, kterou si dopředu smícháme s česnekem, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Srolujeme a přendáme do pekáčku.
Jakmile máme hotovo, dáme na 20 minut do horkovzdušné fritézy na 160°C nebo do předehřáté trouby na cca 15-20 minut na 170°C.
Když je hotovo, potřeme každou roku bazalkovým pestem, nastrouháme nahoru parmazán a dáme ještě roztéct do trouby.
Ozdobíme bazalkou a podáváme s opečeným pečivem. Já zvolila lowcarb bezlepkový chléb od Puretaste.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat