Lilkové rolky plněné ricottou

Jak se tak koukám, tak neustále přidávám dezerty. Rozhodla jsem se pro změnu a tvořit i slané. 

Tentokrát jsem pro Vás vybrala lilkové rolky plněné ricottou. Ač se to zdá složité, je to jednoduché obzvlášť pokud doma máte horkovzdušnou fritézu. 

‼️ RECEPT:
  • lilek
  • ricotta 
  • česnek, muškátový oříšek, sůl, pepř 
  • olivový olej
  • bazalkové pesto 
  • bazalka 
  • sekaná rajčata 
  • parmazán 
Nejdříve si očistíme lilek. Nakrájíme jo asi na 0.5cm plátky, osolíme je z obou stran a necháme trošku vypotit.

Pak je osušíme papírovou utěrkou, potřeme z obou stran olivovým olejem a opečeme na pánvi z obou stran. 

Mezitím si připravíme zapékací mísu a na dno dáme plechovku sekaných rajčat přidáme nasekanou čerstvou bazalku. 

Plátky lilku pak plníme ricottou, kterou si dopředu smícháme s česnekem, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Srolujeme a přendáme do pekáčku.

Jakmile máme hotovo, dáme na 20 minut do horkovzdušné fritézy na 160°C nebo do předehřáté trouby na cca 15-20 minut na 170°C.

Když je hotovo, potřeme každou roku bazalkovým pestem, nastrouháme nahoru parmazán a dáme ještě roztéct do trouby. 

Ozdobíme bazalkou a podáváme s opečeným pečivem. Já zvolila lowcarb bezlepkový chléb od Puretaste


Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake