Tvarohový jablečný závin

Sezóna jablek je v plném proudu a tak Vám tu dám recept na parádní nízkosacharidový nebo sugar free JABLEČNÝ ZÁVIN. Je to závin z tvarohového těsta, je bez lepku, bez cukru a je moc dobrý :)


RECEPT:
  • 250g tvarohu z alobalu
  • 2 vejce*
  • 40g mandlové mouky (pomleté mandle)
  • 60g kokosové mouky (odtučněné)
  • ¼ lžičky xantanové gumy (těsto lépe drží)
  • 1 lžička prášku do pečiva (používám ze zdravé výživy)
  • 4 jablíčka 🍏 když bude málo, přidejte, záleží na velikosti
  • rozinky (předem namočit do rumu pro aroma)
  • skořice, citronová kůra, kardamom
  • erythritol / sladidlo dle chuti
  • vlašské ořechy, kakaové boby
*při rozkvedlání si nechávám trošku na potření štrůdlu ať ušetřím jedno vajíčko :)

Jako první so rozkvedlám vejce a nechám si trošku bokem na finální potření.

Utřeme si tvaroh, vejce a lžíci erythritolu. Pak přidáme citronovou kůru, obě mouky smíchané s práškem do pečiva a xantanovou gumou a ručně uhněteme těsto, které dáme do lednice na cca 10 minut.

Mezitím si dáme předehřát troubu na 170°C a nachystáme si jablka.

Očistíme jablka, nastrouháme nahrubo, pokud jsou hodně vodnatá, doporučuji trošku vymačkat.

Vytáhneme těsto z lednice, vyválíme ho mezi archy pečícího papíru, jablka si smícháme se skořicí, lžící erythritolu, kardamomem a klademe na těsto. Nahoru jsem dala ještě kakaové boby a vlašské ořechy. Zamotala a dala na pečící papír na plech. Ještě jsem ho potřela vajíčkem, které jsem si odložila.




Pekla jsem asi 40 minut na 170°C, nahoře by měl být zlatavý.

Přeji krásný den a dobrou chuť. ♥

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake