Tvarohový jablečný závin
Sezóna jablek je v plném proudu a tak Vám tu dám recept na parádní nízkosacharidový nebo sugar free JABLEČNÝ ZÁVIN. Je to závin z tvarohového těsta, je bez lepku, bez cukru a je moc dobrý :)
RECEPT:
- 250g tvarohu z alobalu
- 2 vejce*
- 40g mandlové mouky (pomleté mandle)
- 60g kokosové mouky (odtučněné)
- ¼ lžičky xantanové gumy (těsto lépe drží)
- 1 lžička prášku do pečiva (používám ze zdravé výživy)
- 4 jablíčka 🍏 když bude málo, přidejte, záleží na velikosti
- rozinky (předem namočit do rumu pro aroma)
- skořice, citronová kůra, kardamom
- erythritol / sladidlo dle chuti
- vlašské ořechy, kakaové boby
Jako první so rozkvedlám vejce a nechám si trošku bokem na finální potření.
Utřeme si tvaroh, vejce a lžíci erythritolu. Pak přidáme citronovou kůru, obě mouky smíchané s práškem do pečiva a xantanovou gumou a ručně uhněteme těsto, které dáme do lednice na cca 10 minut.
Mezitím si dáme předehřát troubu na 170°C a nachystáme si jablka.
Očistíme jablka, nastrouháme nahrubo, pokud jsou hodně vodnatá, doporučuji trošku vymačkat.
Vytáhneme těsto z lednice, vyválíme ho mezi archy pečícího papíru, jablka si smícháme se skořicí, lžící erythritolu, kardamomem a klademe na těsto. Nahoru jsem dala ještě kakaové boby a vlašské ořechy. Zamotala a dala na pečící papír na plech. Ještě jsem ho potřela vajíčkem, které jsem si odložila.
Komentáře
Okomentovat