Bezlepkový makový závin
Tenhle závin znám už z dob kdy jsem jedla striktně lowcarb, ale nikdy jsem ho nepekla. Nevím proč, protože je fantastický a vlastně naprosto jednoduchý.
RECEPT NA TĚSTO:
- 1 mozzarella light (s light verzí je těsto opravdu lepší)
- 2 vajíčka
- 1 lžička erythritolu nebo sladidlo dle volby
Slijeme si mozzarellu (vodu vylijeme), k mozzarelle přidáme vejce a sladidlo a vše společně rozmixujeme.
Tuto docela řídkou směs nalijeme na pečící papír na plechu do obdélníkového tvaru cca 15x20-25cm a pečeme v předehřáté troubě na horkovzduch na 180°C cca 10 min.
RECEPT NA NÁPLŇ:
- 80g mletého máku
- 1 PL skořice
- citronová kůra
- 1 odměrka proteinu @nutrifitness.cz příchuť vanilka se skořicí (sleva 20% s kódem Ivet20)
- 200ml mandlového mléka (nebo jiného)
- sladidlo volitelně
Do rendlíku si navážíme mák, mléko, přidáme citronovou kůru a svaříme asi 5 minut. Pak nakonec vmícháme odměrku proteinu. Já nepřidala žádné další sladidlo, protože mi bohatě stačilo sladidlo z proteinu.
‼️Po 10 minutách vytáhneme placku z mozzarelly, přikryjeme dalším archem pečícího papíru a otočíme. Z horní vrstvy odlepíme ten papír na kterém se to peklo a placku potřeme makovou náplní (odshora necháme třeba 3 cm bez) a dobře srolujeme.
Pak závin potřeme mlékem a pečeme dalších 20 minut na 180°C cca 15 minut.
Přeji krásný den a dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat