Bezlepkový makový závin

Tenhle závin znám už z dob kdy jsem jedla striktně lowcarb, ale nikdy jsem ho nepekla. Nevím proč, protože je fantastický a vlastně naprosto jednoduchý.

RECEPT NA TĚSTO:
  • 1 mozzarella light (s light verzí je těsto opravdu lepší)
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička erythritolu nebo sladidlo dle volby 
Slijeme si mozzarellu (vodu vylijeme), k mozzarelle přidáme vejce a sladidlo a vše společně rozmixujeme.

Tuto docela řídkou směs nalijeme na pečící papír na plechu do obdélníkového tvaru cca 15x20-25cm a pečeme v předehřáté troubě na horkovzduch na 180°C cca 10 min. 

RECEPT NA NÁPLŇ:
  • 80g mletého máku
  • 1 PL skořice
  • citronová kůra
  • 1 odměrka proteinu @nutrifitness.cz příchuť vanilka se skořicí (sleva 20% s kódem Ivet20)
  • 200ml mandlového mléka (nebo jiného)
  • sladidlo volitelně 
Do rendlíku si navážíme mák, mléko, přidáme citronovou kůru a svaříme asi 5 minut. Pak nakonec vmícháme odměrku proteinu. Já nepřidala žádné další sladidlo, protože mi bohatě stačilo sladidlo z proteinu.

‼️Po 10 minutách vytáhneme placku z mozzarelly, přikryjeme dalším archem pečícího papíru a otočíme. Z horní vrstvy odlepíme ten papír na kterém se to peklo a placku potřeme makovou náplní (odshora necháme třeba 3 cm bez) a dobře srolujeme.

Pak závin potřeme mlékem a pečeme dalších 20 minut na 180°C cca 15 minut.


Přeji krásný den a dobrou chuť :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake