Bezlepkový mrkvový řez (lowcarb)
Mrkváčků jsem zkoušela několik, tenhle jsem dneska tvořila co dům dal ať mám něco ke kafi či čaji a je výbornej! Takže se o něj s vámi podělím.
RECEPT NA KORPUS:
- 180g nastrouhané mrkve najemno
- 1 mozzarella light
- 2 střední vejce
- 60g lískooříškové nebo vlašskooříškové mouky (mleté ořechy)
- 40g kokosové mouky
- skořice dle chuti + třeba trošku badyánu, mletého zázvoru, citronová kůra
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100ml mandlového mléka
- sladidlo dle volby (já dala trošku erythritolu)
Nejdříve si slijeme mozzarellu, nálev nepoužijeme, pouze tu mozzarellu. K ní přidáme vejce a vše rozmixujeme dohladka.
Ke směsi z mozzarelly přidáme ostatní ingredience a vznikne nám tuhé těsto, které dáme na pečící papír do formy 20x20cm nebo trošku větší, záleží jak to chcete mít vysoké, věřím, že by se to dalo roztáhnout na 20x30cm.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut.
KRÉM:
- 250g tvarohu z vaničky
- citronová šťáva a kůra
Vychladlý korpus jsem jen rozřízla na poloviny, jednu půlku jsem potřela 3/4 náplně a přikryla druhou polovinou korpusu. Ten jsem pak potřela zbytkem náplně a posypala hojně PEKANOVÝMI OŘECHY a skořicí.
Ideálně dáme do lednice alespoň na 3 hodiny do chladu ať tvaroh pěkně ztuhne a lépe se to krájí.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat