Bezlepkové linecké cukroví

Letos jsem myslela i na členy rodiny, kteří jedí bezlepku . Docela mě překvapilo, že je tohle linecké opravdu chutné, akorát vykrajování jsem nechala radši na mě a dětem dala vykrajovat perníčky :) 



RECEPT:
  • 250g změklého másla
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 žloutky 
  • 500g rýžové mouky
  • 120g moučkového cukru
  • vanilka
  • marmeláda na slepení
Máslo utřeme se žloutky, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku a zapracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme alespoň na dvě hodiny do lednice.

Troubu předehřejeme na 160°C.

Těsto poté vyválíme na pomoučněném vále (rýžovou moukou). Vykrájené cukroví dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10-12 minut.

Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou a případně dále zdobíme čokoládou apod.


Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake