Bezlepkové linecké cukroví
Letos jsem myslela i na členy rodiny, kteří jedí bezlepku . Docela mě překvapilo, že je tohle linecké opravdu chutné, akorát vykrajování jsem nechala radši na mě a dětem dala vykrajovat perníčky :)
RECEPT:
- 250g změklého másla
- kůra z jednoho citronu
- 2 žloutky
- 500g rýžové mouky
- 120g moučkového cukru
- vanilka
- marmeláda na slepení
Máslo utřeme se žloutky, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku a zapracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme alespoň na dvě hodiny do lednice.
Troubu předehřejeme na 160°C.
Těsto poté vyválíme na pomoučněném vále (rýžovou moukou). Vykrájené cukroví dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10-12 minut.
Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou a případně dále zdobíme čokoládou apod.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat