Suchárky s oříšky provoněné vanilkou

Když je manželova maminka poprvé přivezla, tak jsem si je oblíbila natolik, že je peču i přes rok. Každopádně je to u mě top cukroví a proto ho sem dávám jako první letošní. 

Letos ode mě asi nečekejte přes 20 druhů. Uvidíme kam se to vyšplhá, ale každý rok zkouším nové cukroví, dělám i to co pravidelně peču každý rok a stejně jsme vesměs na vánoce u rodiny a všeho je strašně moc. Navíc DĚTI mají stejné nejradši linecké (slepované, košíčky,..) a pak perníčky a rohlíčky.


RECEPT:
  • 4 bílky
  • 40g vanilkového cukru
  • 40g cukru krupice
  • 120g hladké mouky
  • 280g ořechů (mandle, lískové, aj.)
  • máslo a kokos na vysypání
Troubu dáme předehřát na 180°C a vymažeme si formu na chlebíček máslem a vysypeme kokosem.

Nejdříve si začneme šlehat sníh, jakmile je z něj řidší sníh a trošku naběhne, začneme zašlehávat postupně cukru do té doby než ho celý potřebujeme.

Pak jen vmícháme mouku, ořechy a dobře promícháme.

Směs dáme do formy na chlebíček a toto množství pečeme přibližně 30 minut. Musí to být do růžova. 

‼️ Po upečení vyklopíme, zabalíme do alobalu a utěrky a necháme 1 den odpočívat.

❄️ Následující den chlebíček vybalíme, na tenko nakrájíme a dáme na pečící papír a sušíme v troubě do křupava na horkovzduch na 120°C asi 20 minut. Dobře hlídejte. Čím tenčí to je, tím dříve se to vysuší.

Skladuji v chladu a temnu v uzavíratelných sáčcích nebo vzduchotěsných krabičkách.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake