Vánoční šišky

Tenhle recept jsem musela vyzkoušet. Nemáme ho jako cukroví, ale udělala jsem ho s dětma dneska na svačinku. Já už zdravé cukroví nedělám a to z jednoho prostého důvodu. Sice je zdravější o kvalitnější ingredience, ale když se podíváte do složení třeba lowcarb/keto cukroví 
nebo i fitness, tak pořád to cukroví má vysokou kalorickou hodnotu. Hlavně díky přidáným ořechům za máslo. Takže od letošního roku dělám jen klasiku, protože doma mi jí hlavně tu klasiku.

Na tomhle receptu se mi ale líbí, že je slazený datlemi místo cukru, avšak samozřejmě třeba v mléčné čokoládě cukr je a dost, jako druhou čokoládu jsem použila 85%, tu mám nejradši já, ale i nejmladší Filda. Hlavně je to takové nepečené brownies a sami víte jak moc kalorické brownies je, takže u tohoto receptu se mi to zdálo být v pohodě. :)

RECEPT:
  • 75g dopředu namočených datlí (alespoň 30 min ve vlažné vodě)
  • 50g ovesných vloček - jemných
  • 50g vlašských ořechů 
  • 30g kakaa
  • 2-3PL vody
  • špetka soli
  • mandle plátky (ideálně ne moc tenké, kupovala jsem v tescu a tam mají v pohodě) na dokončení
  • čokoláda dle preferencí + kokosový olej na polevu (já dávám na 100g čokolády 20g kokosového oleje)*
  • strouhaný kokos na dokončení

Nejdříve jsem si tedy namočila datle.

Mezitím jsem si dala do mixéru vločky, kakao, špetku soli, ořechy a rozmixovala. Pak jsem ke směsi přidala datle a 2 PL vody ve které byly namočené. Vodu jsem zatím nechala, pokud by bylo potřeba směs ještě trošku naředit.

Konzistence musí být taková chutná, ale ne lepivá.

Z těsta pak odebíráme po cca 25-35g kousky, tvarujeme takové šišky, do kterých zapichujeme ty plátky mandlí.

Nakonec polijeme čokoládou a trošku zasněžíme kokosem. Dáme vychladit do lednice a pak konzumujeme.

Skladujeme v lednici, nevím jak dlouho to vydrží, ale řekla bych že do 3 dnů bych to doporučovala spotřebovat. 

*Samozřejmě pokud použijete veganskou čokoládu, tak máte veganské cukroví.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :) 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake