Kváskový chléb se semínkovou záparou 2,3
Jak jsem tu psala v předchozím příspěvku, tak Vám tu napíšu srovnání v pečení chleba.
Rozhodla jsem se dát pokus číslo 2 a 3 dohromady. Jsou vesměs dost podobné a rozhodně za mě velmi povedené a chutné.
Taky jsem tu chtěla znovu zmínit, že peču jeden a těm samý recept a doporučuji tento postup všem. Dokud neupeču tento chleba podle mých představ, tak nebudu experimentovat s dalšími recepty. Teď se tedy zaměřuji na tento recept a pak budu pilovat zase jiný.
Pokus č. 3, přímo dnes, tj. 24.1.2024
Pokus č. 2, 20.1.2024
Rozhodně bych řekla, že dnešní kousek je povedený nejen vzhledem, ale i střídou. Snažím se chleba už tolik nemoukovat nebo ho tolik nesypat škrobem. Vždy jsem se bála, že se mi přilepí, ale už se to snažím odbourávat.
Rozhodně bych řekla, že dnešní kousek je povedený nejen vzhledem, ale i střídou. Snažím se chleba už tolik nemoukovat nebo ho tolik nesypat škrobem. Vždy jsem se bála, že se mi přilepí, ale už se to snažím odbourávat.
Tentokrát jsem zkusila právě dát méně mouky a věřit, že se nepřilepí a taky jsem dala na dno rozehřáté formy zároveň s chlebíkem 2 kusy ledu a vytvořila tak páru. Taky jsem do těsta přidala trošku kmínu na chuť.
Věřím, že ještě malinko vychytám to kynutí a bude to pecka :))
Přeji krásný den a dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat